:

Szerző: HIRDETÉS

2018. április 4. 22:33

DR gombnyomásra: kiszámíthatóságot kínál a Veritas Resiliency Platform

A Veritas Resiliency Platform a cég megoldása olyan alkalmazások számára, ahol elvárás a magas rendelkezésre állás - ráadásul mérhető, ellenőrizhető, auditálható formában, kiváló multicloud-támogatással.

A DR (disaster recovery, katasztrófa-elhárítás) mindig a vállalati informatika legnehezebb területei közé tartozott, a feladatok komplexitása, a kockázatok felmérésének nehézsége és a mindig húsba vágó költségvonzat miatt. A publikus felhők ez utóbbi ponton valamelyest enyhítettek, a nagy szolgáltatók, mint a Microsoft vagy az Amazon ma már költséghatékony DR-szolgáltatásokkal állnak készen. Ez azonban a komplexitás oldalán jelentkezik többletként, az amúgy is összetett vészköltözési forgatókönyvekbe újabb réteg került.

Itt látott piaci rést a Veritas, amikor piacra lépett saját Resiliency Platform (VRP) termékével. Ez egy egységes, magas rendelkezésre állást nyújtó megoldás, amely beszállítótól és felhős szolgáltatótól függetlenül képes központilag vezérelni a DR-hez kapcsolódó folyamatokat. A VRP teljesen automatizálható, az üzemeltető csapat az átállási folyamat minden elemét részletekbe menően scriptelheti, így akár egy teljes adatközpont kiesését, az összes alkalmazás és környezet failoverét vagy migrációját le tudja vezényelni a platform igény esetén. Ez nem kis fegyvertény, a VRP ugyanis nem csak az egyszerű alkalmazásokat, hanem a komplex, összefüggő VM-klasztereket is képes egyben átemelni.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy egy több komponensből (például adatbázisból, virtuális gépen futó alkalmazásból és webes kiszolgálóból) álló üzleti alkalmazást nem az egyes beszállítók saját DR-megoldásaival, külön-külön kell mozgatni, ezt az összetett feladatot a VRP saját hatáskörben, egyedül el tudja végezni. A megközelítés előnye elég világos: a komponenseket az új környezetben nem kell újra "összedrótozni", illetve a különböző technológiai stackek szakértői csapatait sem kell egyenként aktivizálni és összehangolni.

A katasztrófatűrő rendszereknél fontos szempont a kiszámíthatóság, hogy az átállás, a feladatok átvétele tesztelhető, mérhető, auditálható módon zajlódjon. A VRP ehhez proaktív megközelítést adja, valósidejű betekintést nyújt, a folyamatok részleteikben is követhetőek, az RTO és RPO mutatók pedig konzisztensek, mérhetőek maradnak, egyetlen webes kezelőfelületről. A migrációs feladatok tetszőlegesen próbálhatóak, gyakorolhatóak, így éles helyzetben a finomhangolt scripteket elegendő lefuttatni és hátradőlni. A rendszer az auditálást is támogatja, a platform tud jelentéseket generálni a tesztek eredményeiről a megfelelőségi elvárások szerint, ezek pedig tetszőlegesen gyakorolhatóak, mivel leállással nem járnak.

A rendszer fontos tulajdonsága, hogy támogatja a privát és publikus felhőket is, illetve használható hibrid környezetben is. Emiatt nem csak DR forgatókönyvekben vethető be, hanem a publikus felhő felé történő migrálásban (vagy visszamigrálásban) is, az előre meghatározott forgatókönyvek mentén, kézivezérlés nélkül. A nagyfokú automatizáltság pedig csökkenti a hibalehetőségek számát is, az emberi hiba kiküszöbölésével - a tesztelt, begyakorolt migráció bármikor konzisztensen végrehajtható. A natív felhős költöztető megoldásokkal ellentétben pedig a VRP igény esetén visszautat is kínál a kétirányú migrációs lehetőség révén.

vrp1

Komplex, sokrétegű alkalmazások is egy kattintással mozgathatóak.

vrp2

És szintén egy kattintással gyakorolható a migráció.

A gyors és konzisztens költöztetés érdekes forgatókönyveket tesz lehetővé: a várható terheléstől függően például ideiglenesen felhős alapokra helyezhetően az üzleti alkalmazások, majd az igény elmúltával visszaköltözhetnek az on-premises alapokra, az üzleti elvárásokat lekövetve. A migráció saját adatközpontok között, on-premises és a felhő, illetve különböző felhős szolgáltatások között is végrehajtható, a gazdaságossági és egyéb feltételeknek megfelelően.

[A Veritas megbízásából készített anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.