Szerző: Hlács Ferenc

2018. március 5. 12:30

Új hangeffektus-csomagot kapnak az Alexa fejlesztők

Az ingyenesen elérhető Alexa Skills Kittől a cég személyre szabottabb appokat, a fejlesztők pedig több felhasználót és vaskosabb jutalmakat remélhetnek.

Új libraryval terjesztené ki az Alexa skilleket gyártó fejlesztők lehetőségeit az Amazon. A vállalat a napokban jelentette be a hangalapú alkalmazásokhoz szánt Alexa Skills Kitet, vagy röviden ASK-t, amely egy sor előre elkészített hangklipet biztosít, amelyeket a fejlesztők szabadon beépíthetnek termékeikbe.

A cég a csomagba több száz hanganyagot tett, amelyeket 14 kategóriába oszt, mint a természet, otthon, rajzfilmek, emberek vagy épp a közlekedés. A hangokat a fejlesztők tetszés szerint bármilyen előre megadott Alexa-válaszhoz hozzáadhatják, azokkal a vállalat reményei szerint személyre szabottabb, illetve az adott skillhez relevánsabb élményeket hozva létre. Példának okáért egy kvízjátékban a helyes válaszoknál tapseffekt játszható le, sőt akár az okosotthon-kiegészítők vezérlésénél is bevethetők a hangeffektusok, a bejárati ajtó kinyitását például ajtónyikorgással kísérve. Az Amazon a frissen elérhetővé tett hangeffektusok teljes listáját már elérhetővé tette.

amznechill

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Közleményében a cég arra is emlékeztet, hogy továbbra is él fejlesztői jutalomrendszere, amelyben a fejlesztők a személyre szabott hangeffektusok bevetésével jobb eséllyel juthatnak bevételhez. A Developer Rewards névre hallgató program az Alexa skillek fejlesztői számára már egy ideje elérhető, annak lényege, hogy a legnagyobb felhasználói aktivitást generáló hangalapú appok készítőit a cég pénzjutalomban, vagy épp AWS kuponokban részesíti. A program jelenleg az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, illetve Németországban elérhető skillekre vonatkozik - noha a fejlesztőnek nem kell feltétlenül ezekben a régiókban dolgoznia - ezekben a régiókban válogatja ki a vállalat minden hónapban a felhasználók körében éppen legnépszerűbb hangos appokat. A sikeres skillek fejlesztőit az Amazon emailben értesíti az aktuális jutalomról.

A frissen bejelentett library természetesen ingyenesen érhető el a fejlesztők számára, akik körében a vállalat továbbra is gőzerővel igyekszik népszerűsíteni hangalapú platformját, amely jelenleg messze a legsikeresebb az iparágban. Noha a skillek gyarapodása tavaly év vége felé már lassulni kezdett, az Amazonnak így is sikerült már csak az Egyesült Államok piacát nézve is átlépni a 25 ezres mérföldkövet decemberben. A skilleken belüli fizetés bevezetésével ugyanakkor a cég újult lendületre számít, miután az új, hosszabb távon jóval megbízhatóbb monetizációs lehetőségeket biztosít a fejlesztőknek a fenti Developer Rewards programon túl.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról