:

Szerző: Gálffy Csaba

2018. január 25. 18:01

Március elsején lesz a hazai BSides

Dedikált workshop-teremmel jelentkezik idén a BSides Budapest. A program és a jegyek már elérhetőek!

Idén március 1-jén lesz a BSides Budapest nemzetközi IT-biztonsági konferencia - közölték a szervezők. Az idén már másodszor tartott rendezvény összesen 10 előadással és 4 hosszabb workshoppal várja az érdeklődőket, egy egész napon át. A hazai előadók mellett érkeznek szakemberek Luxemburgból, Argentínából, Franciaországból, Kolumbiából és Németországból is. Képviselteti magát a szegedi és a budapesti Hackerspace csapata is.

A témák között szó lesz kémelhárításról, Android hackelésről, webes appok pentesztjéről és a GDPR-ról is. Érdekes előadásnak ígérkezik például Szili Dávid (Alzette) előadása, amelyben a kiberbiztonsági metrikákról, azok vizualizációjáról és értelmezéséről beszél majd. Sebastian Garcia botnet-guru (Stratosphere Project) pedig a titkosított malware felfedezésének nehézségeiről ad majd elő.

A rendezvény nem csak azokat az IT-szakembereket várja, akik szeretnének kapcsolatokat építeni vagy tapasztalatokat cserélni, hanem hallgatókat is, akik érdeklődnek a kiberbiztonság iránt és belekóstolnának a témába, esetleg később itt szeretnének elhelyezkedni. A BSidesBUD2018 jó képet ad az IT-biztonság friss trendjeiről, illetve a workshopok révén egy-egy témában mélyebben is el lehet merülni.

Az idei BSides Budapest szervezését a Hacktivity tapasztalt konferenciás csapata végzi, ami garancia a jó minőségre. A BSides egy nemzetközi brand része, csak a tavalyi évben több mint ötven konferenciát szerveztek világszerte az ernyő alatt. A gyökerek 2009-ig nyúlnak vissza, mikor az Egyesül Államokban a Black Hat rendezvényre annyi jó előadó érkezett, hogy nem tudtak a szervezők mindenkit beválasztani hely és idő hiányában. Helyette elindították az ingyenes vagy legfeljebb egy mozijegy árát elkérő BSides konferenciát, ahová minden IT biztonság érdeklődő eljöhet, és a diákok is megengedhetik maguknak. Az információk mellett a rendezvény lényeges eleme a közösségszervező ereje, mivel ebben a szakmában sokat számít a kapcsolat, a tudás és a megfelelő kérdezés, ha valaki elakad egy feladattal.

A rendezvény programja elérhető a BSides honlapján, jegyeket vásárolni is itt lehet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.