Szerző: Habók Lilla

2018. január 8. 13:25

Átalakul a Cortana és a Dynamics 365 kapcsolata

Búcsút lehet mondani a Cortana előnézetnek a Dynamics 365 termékekben, de a vállalat tovább dolgozik egy digitális asszisztens megoldáson, ami a Cortanát is fogja majd tartalmazni.

Megjelent egy bejegyzés a Microsoft Dynamics 365 blogján, amelyben a vállalat arról írt, hogy "alapos megfontolás után nem folytatja tovább a Cortana integráció előnézeti verzióját". Azaz a Cortana notebook funkciójában nem fog többé megjelenni a Dynamics 365, és az ERP-CRM megoldásokon belül sem fogja támogatni Cortana a fiókokat, az értékesítési folyamatokat vagy a találkozók szervezését - közölte a MSDynamicsWorld.com.

Később azonban a meglévő bejegyzést egy új váltotta fel, amely finomítja a helyzetet. Eszerint a redmondi cég a Dynamics 365 kínálatában egy "robosztus és skálázható digitális asszisztenst" szeretne megjelentetni természetes nyelvi integrációval együtt különböző csatornákon, amely a Cortanát is tartalmazza majd. Tehát az új változat szerint a Dynamics 365 és a Cortana kapcsolata nem szűnik meg véglegesen, hanem csak átalakul "egy hosszabb távú intelligens megoldássá", de az új változat teljesen eltérő lesz a mostani előnézettől.

microsoft_dynamics365

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A jelenlegi Cortana-integrációt a vállalat a Dynamics 365 megjelenésekor harangozta be 2016 nyarán. A cég ezzel a megoldással próbálta meggyőzni az ügyfeleket, hogy a termék többet tud a versenytársak kínálatával szemben. Így például az ügyfelek adatai alapján a Cortana Intelligence ajánlásokat fogalmazott meg az értékesítők számára.

Ez a fajta működés azonban eltért a Cortana eddigi gyakorlatától, ami elsősorban inkább a Bing keresővel működött együtt front end felületként, és a vállalat nem utalt rá, hogy az appok és szolgáltatások hátterébe szeretné tenni a megoldást. Az utóbbi időben egyre több szolgáltatás egészült ki az optimalizált kereséssel és ennek kapcsán a Cortana funkcióival, mint például Skype, az Edge, az Office vagy az Outlook, és a kezdeményezés része lehetett a Dynamics 365-tal közös együttműködés is. A ZDNet kérdésére az ügyet ismerő, de a nevét nem vállaló forrás elmondta, hogy a Dynamics 365 és a Cortana között inkompatibilitás merült fel, mivel előbbinek szoros részét képezi az Active Directory autentikáció, míg az asszisztens ezt nem támogatja.

A Cortana integráció megszüntetése ellenére a Microsoft nem tett le teljesen az intelligens funkciók beépítéséről. A MSDynamicsWorld hozzáteszi, hogy a Dynamics 365 Customer Insights modulja néhány hónapja jelentette be a prediktív modellezést az értékesítési és a szolgáltatási tevékenységekhez kapcsolódóan. A hosszabb távra tervezett intelligens megoldások között pedig a képfelismerés is szerepelhet majd a Dynamics 365 Finance és Operations modulokban. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy a Cortana hogyan és milyen formában tér majd vissza a szolgáltatásba, illetve mikor indul a hosszú távra tervezett skálázható digitális asszisztens.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról