Szerző: Habók Lilla

2017. december 21. 16:00

Alfateszt-programot indított az Instagram

Nem reklámozta széles körben az Instagram az alfa program elindítását, pedig a béta mellett már erre is regisztrálhattak az alkalmazás újdonságai iránt érdeklődő tesztelők.

Elindította az Instagram az alfa programját Androidon és iOS-en, amelyben az igazán kíváncsi felhasználók próbálhatják ki az új funkciókat. A Facebook képes-videós közösségi oldala rendelkezik egyébként androidos béta programmal is, de innentől kezdve valószínűleg a funkciók először alfában jelennének meg nagy számban, majd a már kipróbált megoldások kerülnének bétába, és onnan pedig élesbe, a havi 800 milliós felhasználói bázishoz. Tehát az alfa tesztelői a gyakori frissítések és a hibák mellett gyakran találkozhatnának olyan funkciókkal is, amelyek soha nem jelennek meg utána élesben.

Az alfa program megjelenésére először az AndroidPolice lett figyelmes a Reddit r/Android csoportban, ahol egy instagramos fejlesztő éppen résztvevőket toborzott. A bejegyzést azóta már törölték, talán azért, mert közben összegyűlt az elegendő számú tesztelő vagy mert a hozzászólók inkább az igényelt funkciók felé terelték a beszélgetést, mint például a fordított időrendi sorrend megjelenítése a folyamban vagy a bejegyzések továbbosztási lehetősége.

instagram_teszteloi_program

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az Instagram már évek óta aktívan használja a béta programot az újdonságok kipróbálására a felhasználókkal. Korábban ebben a rendszerben jelent meg először az Instagram-fiókok közötti váltás, és egy bejegyzéshez egyszerre több kép feltöltése, amelyek azóta már az éles rendszerben is elérhetők - jegyzi meg a TechCrunch. Az alfa programról a vállalat egyáltalán nem adott ki hivatalos közleményt, viszont a TechCrunch számára megerősítette a létezését.

"A közelmúltban mutattuk be az alfa program Android és iOS verzióját a béta program mellett, amely Androidon létezik már egy ideje. (...) A programok jó módjai annak, hogy visszajelzést gyűjtsünk a közösségtől." - írta az Instagram szóvivője.

Tehát maga a program nem titkos, de a vállalat nem is reklámozza azt széles körben. A korábban megadott Google Groups linken még mindig lehet csatlakozást kérni a csoporthoz és a Google Playen csatlakozni a tesztelői programhoz - ez utóbbi egyébként a béta programhoz adott hozzáférést. Az iOS felhasználók számára viszont nincs olyan ismert közvetlen link, amellyel csatlakozhatnának valamelyik programhoz, hogy kipróbálhassák más felhasználók előtt az új funkciókat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról