Szerző: Asztalos Olivér

2017. december 18. 14:46

Ausztrál akvizícióval építkezik tovább az Oracle

Tovább növelné ügyfélszámát az Oracle, amihez a vörös óriás most épp 1,2 milliárd dollárt költ el a csoportmunka-szoftvert fejlesztő Aconexet felvásárlásához.

Felvásárolja az ausztrál székhelyű Aconexet az Oracle - jelentették be közösen a tranzakcióban érintettek. Utóbbi vállalat összesen 1,2 milliárd dollárt fizet a melbourne-i székhelyű cégért, amely kifejezetten építkezésekhez fejleszt felhő-alapú csoportmunka-szoftvert. Utóbbi máris világossá teszi, hogy a felvásárlással java részt felhős kompetenciáját, illetve ügyfélszámát próbálja tovább erősíteni az Oracle, amely már meglévő megoldásaival kombinálva egy komplett, ügyféltől-ügyfélig kiterjedő felhős projektmenedzsment platformot igyekszik összerakni kifejezetten építkezésekhez.

Az Aconex ehhez jó alapot nyújthat, jelenleg több, mint 70 ország nagyjából 70 000 szervezetével áll kapcsolatban, mindeddig pedig körülbelül egy billió dollár összértékű építési projektekben alkalmazták a cég csoportmunka-szoftverét. A megoldás összeköti a tulajdonost vagy építtetőt az építővel, illetve opcionális több más, a folyamatban résztvevő vagy érintett csoportot, beszállítót, és szakembert, így téve átláthatóvá, nyomon követhetővé, nem utolsó sorban pedig hatékonyabban menedzselhetővé az építkezés teljes folyamatát. A rendszerbe feltölthetőek a különféle, a projekttel kapcsolatos dokumentumok és adatok, ideértve a különböző költségeket is. Az Oracle ezt próbálja majd összekötni saját, Construction and Engineering Cloud megoldásával, amely elsősorban tervezésben és ütemezésben erős.

acronex

A felvásárló ígérete szerint az akvizíció lezárását követően az Aconex megoldásának jelenlegi funkciói megmaradnak, azokat további befektetésekkel inkább bővíteni szeretné az Oracle, lehetőség szerint az eddiginél nagyobb ütemben. Az Oracle emellett azt is ígéri, hogy a felvásárlásból a cég bármilyen más termékét is használó partnerek nagyobb mértékben profitálhatnak majd, hála a jobb integrációnak, illetve a potenciálisan összeállítható csomagoknak. A cég nyilvánvalóan utóbbira utazik, az Aconex már meglévő ügyfélkörének próbálja majd értékesíteni minél több szolgáltatást.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az Oracle továbbá megerősítette, hogy az évezredfordulón indult cég alapítóit a helyükön maradhatnak, így mind Leigh Jasper vezérigazgató, mind pedig Rob Phillpot rangidős alelnök folytathatja lassan két évtizede tartó munkáját. Az Oracle papíronként 7,8 ausztrál dollárt ajánlott az Aconexért, amely viszonylag magas, 47 százalékos prémiumot jelent a pénteki záróárához képest.

Akvizíciók sora

Az idei évet tekintve nem az Aconex az Oracle első "zsákmánya". A sort az Apiary januári akvizíciója nyitotta, a cseh startup nyílt API-k tervezéséhez, implementációjához és karbantartásához készített fejlett eszköztárat. Ezt a Moat követte, a 850 millió dollárért felvásárolt, online hirdetésekkel foglalkozó vállalkozással saját, Marketing Cloud megoldását bővítette ki az Oracle.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról