Szerző: Koi Tamás

2017. szeptember 20. 16:52

Lényeges korlátot oldott fel a korlátlan mobilnetnél a Telekom

A nagy számú felhasználói visszajelzés alapján megváltoztatta a hónap elején bevezetett, adatforgalom mennyiségét tekintve korlátlan havidíjas mobilnet-opciójának felhasználási feltételeit a Magyar Telekom.

Megváltoztatta a szeptember 1-jétől elérhető, havi adatforgalom mennyiségét tekintve korlátlan felhasználást biztosító Net Korlátlan mobilnet-opciójának felhasználási feltételeit a Magyar Telekom - a cég az egyik legtöbbet kifogásolt ponton engedett: mostantól a tethering és a Wi-Fi hotspot működés is engedélyezett a konstrukciókban. Vagyis a korlátlan net megosztható több kliens, jellemzően okostelefon, tablet vagy akár PC között.

A Telekom által szerda délután kiadott rövid sajtóközlemény szerint az "ügyfelek észrevételeire" reagálva változtatott a feltételeken, többek között internetes fórumokon, valamint a közösségi médiában megjelenő reakciók alapján. A szolgáltató részéről ez a fajta korlátozás eleinte logikus lépésnek tűnt, hiszen a megosztható korlátlan mobilnettel a cég bizonyos régiókban akár a saját vezetékesinternet-szolgáltatásainak is direkt konkurenciát állíthatott volna, függetlenül attól, hogy a tarifa meglehetősen borsos ára miatt alighanem eleinte csak egy szűk réteg számára elérhető (a Net Korlátlan opció havonta 10 ezer forintba kerül, és kötelező mellé választani valamilyen hangcsomag-modult is).

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A tethering-korlát feloldásával továbbra sem maradt teljesen korlátozásmentes a Net Korlátlan opció, a szolgáltató ugyanis lassítja az adatforgalmat P2P és VPN szolgáltatások használatakor, valamint minden olyan forgalom esetén, melyek "folyamatos hálózati túlterhelést" okoznak. Utóbbit ennél részletesebben nem specifikálja a szolgáltató.

A korlátlan mobilnet-konstrukciókat idén tavasztól fokozatosan vezette be a három magyar operátor, a Telenor Magyarországgal kezdve, mely a legkevesebb tényleges korlátot támasztja a Hello Data tarifák igénybe vétele során. A cég mindössze annyit ír elő, hogy a SIM-et csak hívásindításra- és fogadásra alkalmas eszközben, azaz tipikusan okostelefonban lehet használni. A Vodafone Magyarország augusztus óta elérhető Red Infinity díjcsomagja a videostreaming-szolgáltatások sávszélességét korlátozza, legfeljebb 1,4 Mbps letöltési sávszélességre.

A HWSW nemrég kikérte a Gazdasági Versenyhivatal álláspontját arról, hogy a mobilszolgáltatók milyen feltételek szerint hirdethetik korlátlanként egyes díjcsomagjaikat, lapunk hamarosan részletes írást közöl a szervezet álláspontjával, a korábbi ügyek tükrében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról