Szerző: Habók Lilla

2017. augusztus 23. 17:30

Lezárja a Microsoft a különös GigJam projektet

Már egy éve ki lehet próbálni a GigJam kollaborációs szolgáltatást, de a rajt óta nem sokat lehetett hallani róla. Szeptember 22-én a Microsoft minden "giget" töröl a felületről és nem is lehet majd újat létrehozni.

Hivatalosan bejelentette a Microsoft, hogy befejezi a GigJam projekttel folytatott kísérletét, de szeptember 22-ig még el lehet érni az előnézeti verziót - szerepel a vállalat TechNet blogján. Ahogy a Microsoft definiálta a szolgáltatást, egy "új módja annak, hogyan lehet spontán módon strukturálatlan workflow-kat" azaz "gigeket" létrehozni, amelybe a céges munkavállalók más kollégáikat is időlegesen bevonják. A próbaidőszak alatt egy átlagos gig élettartama hét nap volt a cég tapasztalata szerint, melyeknek mindegyike el fog tűnni a szeptemberi határidővel.

Két évvel ezelőtt indította a vállalat az Azure alapokon nyugvó felhős kollaborációs szolgáltatást, amely az akkori beharangozása szerint megpróbálta lebontani a különböző eszközök, operációs rendszerek, alkalmazások által jelentett korlátokat a munkában. A platformba REST API-kon keresztül lehetett a lokális vagy felhős szoftvereket és szolgáltatásokat bedrótozni, akár a Salesforce, az Outlook, a Microsoft Office 365 vagy a LinkedIn adatait. A felhasználók csak egy minimalista felülettel találkoztak, amely a számukra lényeges információkat összegezte. A képernyők tartalma egyénenként testre szabható volt, és ezen keresztül lehetett tartalmakat, dokumentumokat megosztani egymással a jogosultsági beállításoknak megfelelően.

Korábban a vállalat úgy gondolta, hogy ez lehet a projektmunka új formája, vagy például az orvosok ilyen módon oszthatnak meg információkat a betegekkel és a családokkal, hogy csak azokat az információkat láthassák, amelyek éppen rájuk tartoznak. Az eredeti bejelentésben a Microsoft arról írt, hogy a GigJam megváltoztathatja azokat a folyamatokat, amelyben a munkatársakkal vagy a vásárlókkal folytatott közös munkára, illetve diszkrécióra van szükség.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Mindehhez a Microsoft a Cortanát is integrálta, így a feladatokat szóban is ki lehetett osztani angol nyelven. A platformot a vállalat végül az Office programcsaládba szerette volna illeszteni, de végül az nem jutott tovább a 2016 nyarán elindult tesztidőszakon, és megszűnik, mielőtt hivatalos szolgáltatás válhatott volna belőle. Az indokokat nem közölte a vállalat, hogy miért hagyja abba a fejlesztést - esetleg már a tesztidőszakban látszódott a felhasználók érdektelensége, netán megvalósítási vagy más problémák adódtak.

Bár a vállalat azt szerette volna elérni, hogy egy egyszerű és átlátható felületen keresztül "bármit" meg lehessen oldani, maga a koncepció annál bonyolultabbnak, és a jelenlegi megoldásokhoz képest szokatlannak tűnt. Elképzelhető, hogy a vállalat belátta, hogy a projekt egy zsákutca volt és érdemes egy lezárt kísérletként tekinteni rá. A Microsoft még annyit közölt a GigJam kapcsán, hogy tanult az előnézeti verzióból, és a tapasztalatokat be fogja majd építeni valamely termékbe, de azt nem tette hozzá, hogy mikor és pontosan melyik szolgáltatásba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról