Szerző: Hlács Ferenc

2017. július 24. 11:54

Újabb heteket késik az Essential Phone rajtja

"Néhány héten belülre" ígéri az Essential Phone bő másfél hónapja csúszó rajtját Andy Rubin, a késlekedés alatt azonban a Samsung Galaxy Note8 csábíthatja el a hezitálókat.

Tovább csúszik az Andy Rubin nevével fémjelzett Essential Phone rajtja, az Android atyjaként emlegetett szakember és csapatának láthatóan meggyűlik a baja a készülék piacra dobásával. A telefont idén május végén jelentették be, miután hónapokig sorra villantak fel róla különböző részleges fotók és információmorzsák. A bejelentéskor a készüléket a csapat eredetileg júniusra ígérte az előrendelőknek, de azóta sem sikerült leszállítaniuk az eszközöket.

A cég most emailben tájékoztatta a vásárlókat, hogy további késések várhatók, a telefonok "néhány héten belül" érkeznek. Az Andy Rubin aláírásával kiküldött levél szerint az eszközök most futnak át több egyesült államokbeli és nemzetközi mobilszolgáltató hitelesítési folyamatain, úgy tűnik jelenleg úgy tűnik emiatt stagnál a piacra vitel. Azt ugyanakkor továbbra sem tudni, hogy az eddigi jó másfél hónapos csúszást mi okozta, a késlekedés mindenesetre nem kelti a legjobb első benyomást, főleg egy a szegmens felrázására törekvő új szereplő esetében.

A tervek szerint egyébként az Essential Phone az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Nyugat-Európában és Japánban rajtol majd, noha nem egyszerre, a cég nem meglepő módon Amerikában igyekszik először piacra dobni a készüléket. Egyelőre az is kérdéses azonban, hogy a szolgáltatóknál szükséges tanúsítványok megszerzése mennyire lesz zökkenőmentes a következő hetek során, ha a folyamat akadályba ütközik, az újabb csúszást jelenthet a cég, illetve vásárlói számára.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A késlekedés azért is rosszkor jön, mert lassan a Samsung legújabb csúcsmodellje is a küszöbön van. A Note széria idei tagja várhatóan augusztus végén érkezik, az eszközt pedig a közönség a tavalyi Note7 bakit már látszólag elfelejtve (vagy legalábbis megbocsátva) várja, különösen az idén alaposan áttervezett Galaxy S8 telefonok sikere után.

Rubinnak ugyanakkor megvan az az előnye, hogy szinte már a telefon hivatalos leleplezése előtt kialakult egy olyan kvázi "rajongói" mag, amely nem csak megelőlegezte a bizalmat az Essential Phone-nak, de látszólag a késéseket is kifejezetten jól tűri. Kérdés azonban, hogy ez a kemény mag mekkora, tud-e bővülni a csúszások után, illetve hogy mennyien vannak, akiket a potenciális vásárlók közül el tud csábítani a Samsung, ha esetleg előbb dobná piacra saját csúcskészülékét.

A magára egyelőre várató Essential Phone egyébként rendkívül vékony peremű, lekerekített sarkú kijelzőjével követi az idei dizájntrendeket, ugyanakkor ezzel párhuzamosan igyekszik magát megkülönböztetni a piacon, egy a hátlapjára csatlakoztatható, 360 fokos kamerával. A cég ígérete szerint a későbbiekben további hasonló kiegészítők is érkeznek majd a telefonhoz. A készülékben dolgozó vas hozza a csúcskategóriában idén kötelező köröket, Snapdragon 835 processzorral, 4 gigabájt RAM-mal és 128 gigabájt tárterülettel, ugyanakkor arra, hogy a gyakorlatban is kiderüljön hogy teljesít az eszköz, néhány hetet még várni kell.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról