Szerző: Asztalos Olivér

2017. július 12. 16:23

A Dell újabb lépést tett a teljesen vezetékmentes notebook felé

A legvékonyabb és legkönnyebb kereskedelmi forgalomban kapható Windows-alapú kétfunkciós készüléknek minősíti a Latitude 7285-öt a Dell, amit a vezeték nélküli töltés lehetőségével fejelt meg a gyártó.

Megvásárolható a Dell (akár) teljesen vezeték nélküli 2-in-1 gépe, a Latitude 7285. A termék érdekessége, hogy azt a piac első vezeték nélküli laptopjának titulálja a gyártó, ugyanis a perifériák csatlakoztatása után már az áramellátáshoz sem feltétlenül szükséges semmilyen kábelt csatlakoztatni. A mobil PC-k piacán egyedülállónak számító képességért cserébe viszont igen mélyen a zsebbe kell nyúlni, a vezeték nélküli töltéshez ugyanis egy nettó 550 dolláros (kb. bruttó 190 000 forint) kiegészítő csomagot kell megvásárolni.

A notebookként és tabletként egyaránt funkcionáló Latitude-hoz ugyanis egy speciális, a kábelmentes töltéshez felkészített billentyűzet rész szükséges, amelyet egy azzal kompatibilis, az elektromos hálózathoz csatlakozó padra kell felhelyezni, így valósulhat meg a vezeték nélküli töltés. Az alapkiszerelésben a Dell egy szabványos, USB Type-C csatlakozós töltőt mellékel, amit az önállóan, tabletként is használható kijelzős részhez kell csatlakoztatni.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A 12,3 hüvelykes, 2880x1920 felbontású panel mögött húzódó rendszer az Intel Core m sorozat utódjának számító kétmagos processzorokra, név szerint az i5-7Y54, i5-7Y57, illetve i7-7Y75 modellekre épül, utóbbi esetében az alapórajele 1,3, a turbó pedig 3,6 GHz. A CPU-hoz kapcsolódó rendszermemória kapacitása 8 vagy 16 gigabájt, a PCI Express csatolós NVMe SSD mérete pedig 128 vagy 256 GB lehet.

A rendszer alapvető működéséhez szükséges komponenseket meglehetősen alacsony tömegbe sűrítette a Dell, a Latitude 7285 kijelzős része ugyanis mindössze 0,68 kilogrammot nyom, miközben a billentyűzetet hordozó alsó rész tömege 0,81 kliogramm. Ezzel együtt a piac jelenlegi legvékonyabb és legkönnyebb Windows-alapú, kétfunkciós készüléknek minősíti újdonságát a gyártó, amely i5-7Y54 processzorral, 8 gigabájt RAM-mal, és 128 gigabájtos SSD-vel a mai naptól már idehaza is elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról