:

Szerző: Habók Lilla

2017. június 13. 12:13

Szerkeszthető PDF-et készít az Adobe Scan

A mobilos megoldások között szeretne többet nyújtani az Adobe, ezért saját szkennelő alkalmazást jelentetett meg. Az app az Adobe Sensei gépi tanuló platformmal működik együtt és OCR-t használ, így nem csak jó képeket készít a dokumentumokról, hanem azok kereshetőek és szerkeszthetőek is az Adobe szoftvereivel.

Ingyenes mobilalkalmazást jelentetett meg az Adobe, amely a hagyományos dokumentumokból szerkeszthető PDF változatot készít - szerepel a cég közleményében. Az Adobe Scan az egyszerű képből másik formátumra konvertáló megoldásokkal szemben beépített optikai karakterfelismerővel (OCR) rendelkezik, így a PDF szövegei is kereshetőek, kijelölhetőek, másolhatóak vagy kiegészítő szoftverekkel az Adobe termékeinek a legtöbb funkcionalitására képesek. A vállalat legfőbb érve az app megjelentetése mellett, hogy a mai mobilt előnyben részesítő világban is szeretne szolgáltatást nyújtani, így a Scant Android és iOS változatban is elérhetővé tette.

Természetesen az Adobe Scan a vállalat felhőjére optimalizált, így a kép elkészítése után a szkennelt változatot az ingyenesen használható Adobe Document Cloud tárhelyre tölti fel, vagy pedig az Acrobat DC és az Acrobat Reader DC előfizetők még több lehetőséghez hozzáférnek - ilyen lehet például a dokumentumok rendezése vagy a szövegmagyarázatok készítése. Ezenkívül együttműködik az Adobe Sign funkcióval is, amely automatikusan aláírja és bármely eszközről elküldi az aláírt dokumentumot.

01:05
 

Meet Adobe Scan. The free scan app with text recognition superpowers. | Adobe Document Cloud

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Egyszerű dokumentumok szkennelése mellett a cég közleménye szerint az app sokkal több dolog beolvasására képes, mint például a vásárlás nyugtái, névjegykártyák, prezentációk diái vagy a megbeszéléseken a táblára írt jegyzetek. Az Adobe Scan használatával ezek is mind szerkeszthető PDF dokumentummá alakíthatóak. Ehhez pedig a vállalat az Adobe Sensei mesterséges intelligencia és gépi tanulás alapú platformját használta fel, amely felismeri például a papírok és a tárgyak kontúrjait, perspektivikus korrekciót és automatikus tisztítást végez, illetve eltávolítja az árnyékokat.

Az alkalmazás hátrányai közé tartozik, hogy csak az Adobe szolgáltatásaival működik, nem menthető például Google Drive-ba vagy Office-ba az így beszkennelt dokumentum - jegyzi meg a TechCrunch. Hasonló megoldással más cégek is rendelkeznek, ilyen például a szintén ingyenes Microsoft Office Lens, amely szintén képként vagy PDF-ként menti el a nyugtákat, névjegyeket vagy a tárgyalások jegyzeteit, de ez pedig a OneNote, OneDrive, Word és Power Point szoftverekkel működik legjobban. Az Adobe újonnan megjelent alkalmazásának előnye ezzel szemben a szerkeszthető PDF, amellyel a beszkennelt feliratok akár át is írhatóak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.