Szerző: Habók Lilla

2017. május 29. 12:21

Újabb csatát nyert/vesztett az Arista a Ciscóval szemben

Nagyjából döntetlenre jött ki a Cisco-Arista szabadalmi per újabb állomása, a több szálon futó cselekmény egyik ágán az Arista, a másikon a Cisco jött ki győztesen.

Mindkét fél, az Arista és a Cisco számára is egy kis győzelmet jelentett az Amerikai Szabadalmi és Védjegyhivatal (PTO) múlt heti döntése, amely a 2014 óta húzódó per egyik állomása.

Korábban az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) úgy találta, hogy az Arista termékei három Cisco-szabadalmat sértenek meg, melyek közül kettő a Cisco VLAN biztonsági megoldásait, egy pedig a routerek távoli konfigurálását lehetővé tévő Sysdb-t védi. Emiatt az ITC átmenetileg import- és értékesítési tilalmat rendelt el a tavalyi év második felében, de ezt az Aristának sikerült feloldani átnevezett és módosított termékekkel. A Cisco azonban vitatta, hogy valós áttervezésről lett volna szó, és a cég nem csak felületesen takarta el a jogsértést.

A PTO mostani határozata azt állapította meg, hogy az Arista valóban megsértette a Cisco SysDB technológia szabadalmát - írja a The Register. Mark Chandler, a Cisco jogi igazgató egy blogbejegyzésben rámutatott arra, hogy ennek alapján újabb importkorlátozás alá eshetnek az Arista-termékek, vagyis nem viheti be azokat a cég az Egyesült Államokba. Ez jelentős költséget jelent az Aristának, mivel kénytelen a hálózati eszközöket helyben, amerikai partnerekkel összeszereltetni.

A kérdést az jelenti, hogy az Arista újratervezett termékei használhatják-e a Ciscótól átvett szellemi tulajdont - a parancssoros konfigurációs felülettel (CLI) kapcsolatban legutóbb a bíróság úgy döntött, hogy az már "kvázi közkincsnek" tekinthető.

(Forrás: Arista)

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Arista viszont egy másik ügyben könyvelhetett el nagyobb győzelmet, mivel a Szabadalmi és Védjegyhivatal úgy ítélte meg, hogy a Cisco '577-es szabadalma nem érvényes - ezt az Arista a más cégektől vásárolt chipekkel sértette volna meg. A Cisco tanácsadója ezzel kapcsolatban a vállalat "csalódottságát" fejezte ki a már említett blogbejegyzésben, a bíróság ugyanis azt találta, hogy a szabadalmaztatott technológia nem számít érdemi innovációnak.

Az ügyben még további fellebbezések várhatóak, és folyamatban van a korábbi ITC-döntés bírói jóváhagyása is. Összességében a 2014-ben indult Arista-Cisco per vége még mindig rendkívül távoli, a két cég közül pedig még egyik sem kerekedett egyértelműen a másik fölé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról