Szerző: Koi Tamás

2017. május 15. 11:00

Korlátlan adatot ad új tarifáival a Telenor

A három nagy magyarországi mobilszolgáltató közül elsőként a Telenor Magyarország rukkolt elő korlátlan adatforgalmat biztosító okostelefonos tarifákkal, ezzel évtizedes tabut döntögetve a magyar piacon. A Hello Data tarifák ugyanakkor nem csak a korlátlan adat miatt lehetnek érdekesek.

A magyar mobilpiacon korszakalkotónak számító mobiltarifákat mutatott be hétfőn délelőtt a Telenor Magyaroszág. A norvég tulajdonú szolgáltató a három inkumbens operátor közül először szakított az utóbbi években jellemző adatcsomag-szerkezettel, olyan tarifacsaládot alkotva, melyek nyilvánvalóan adatközpontú felhasználásra készült. A négy tagból álló Telenor Hello Data tarifacsalád mindegyik variánsa korlátlan adatforgalmat tartalmaz.

A Hello Data tarifacsalád legolcsóbb, havi 5990 forintba kerülő, valamint legdrágább, havi 19990 forintba kerülő díjcsomagja egyaránt ugyanazokat a feltételeket biztosítja az adatfelhasználáshoz. Vagyis a Telenor szakított a piacon általánosan alkalmazott modellel, azaz amikor a különböző ársávba tartozó tarifák különböző perc- és SMS-díjat, lebeszélhetőséget, illetve adatkeretet tartalmaznak. A tarifákat EU-s roaming környezetben is fel lehet használni, 5 és 14 GB közötti korlátozással.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A hazai piacon újdonságnak számító kezdeményezés európai szinten is ritkaságnak számít, korlátlan adatforgalmat biztosító tarifákat eddig elsősorban a tengerentúlon kínáltak az operátorok. Az amerikai szolgáltatók ugyanakkor különböző korlátokat építenek be a tarifákba, így például vannak olyan operátorok, melyek a szolgáltatással elérhető sávszélességet korlátozzák, illetve a felhasználást jellegétől függően (pl. tethering, online nagyfelbontású videó) mégiscsak megállapítanak valamilyen letöltési korlátot. A Telenornál hasonló korlátozások nincsenek (a cég még a p2p adatforgalmat sem tiltja), kötelező ugyanakkor az előfizetéssel legalább egy hanghívást indítani havonta.

Korlátlan adatforgalmat biztosító okostelefonos tarifákat a magyar mobilpiacon legutóbb a UPC Magyarország mutatott be a Vodafone Magyaroszág MVNO partnereként. A cég úgy építette fel a korlátlan adatforgalmú tarifákat, hogy közben a maximálisan elérhető sávszélességet korlátozta 1 vagy 2 Mbps-ben. Ez a Telenor hálózatával jelenleg elérhető, elméleti maximumhoz képest eltörpül - a szolgáltató bizonyos területeken elméletileg akár 300 Mbps letöltési sávszélességet is képes biztosítani LTE Advanced technológiával.

A Hello Data tarifák nem csak a korlátlan adatforgalom miatt érdekesek, hanem azért is, mert ez az első olyan okostelefon-tarifa a magyar mobilpiacon, amit nem lehet elérni 24 hónapos hűségszerződéssel (kötelező tarifahűség).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról