Szerző: Hlács Ferenc

2016. november 24. 11:32

Instant cikkeket és blogplatformot mutatott a Telegram

A tartalomfogyasztás és -készítés terén is hozott újdonságokat legújabb frissítésével a Telegram, jön a Telegraph blogplatform és az Instant View.

Több területen is újít a Telegram: a biztonságos, titkosított chatfunkcióiról híressé vált, mára több mint 100 millió aktív felhasználót számláló csevegőalkalmazás fejlesztői kényelmesebbé tennék az online hírolvasást, sőt a tartalmak közzétételéhez is új felületet biztosítanak. Aki rendszeresen használja az appot egyébként maga is tapasztalhatta, hogy a mögötte álló csapat példás szorgalommal készíti ahhoz a frissítéseket, a mostanihoz hasonló, nagyobb csomagokkal ugyanakkor nem állnak elő minden nap.

Az első fontos újdonság Instant View névre hallgat, az app 3.14-es verzióját használók már könnyen bele is futhattak: abban a csevegések során megosztott egyes cikkek alatt egy új gomb tűnik fel, az említett Instant View felirattal. Ezeket a tartalmakat az alkalmazás előre betölti, ahogy megérkezett az adott hivatkozás a készülékre, így a gombra bökve a cikkek azonnal, várakozás nélkül olvashatók az appban. A megoldás egyelőre csak maroknyi oldal tartalmai esetében működik, mint a Medium vagy a TechCrunch, a cég ugyanakkor folyamatosan dolgozik a támogatás kiterjesztésén, a lista így ígérte szerint hamarosan bővül majd.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

De a fejlesztőcsapat nem csak a tartalomfogyasztás terén mutatott újat, a frissítéssel párhuzamosan a tartalomkészítés felé is nyitnak, egy Telegraph néven indított, minimalista, és a csevegőapphoz hűen anonim blogplatformmal. A végletekig leegyszerűsített felület könnyen használható, abban néhány egyszerű szövegformázási funkciót találunk, de a markdown, a képek feltöltése és a különböző beágyazott tartalmak is támogatottak. Miután anonim megoldásról van szó, érdemes észben tartani, hogy a közzétett Telegraph-posztot az ahhoz vezető linket elveszítve gyakorlatilag nincs mód megtalálni. A Telegram új blogplatformján készített cikkek, blogposztok természetesen a nulladik naptól elérhetők Instant View módban is.

A két főbb bejelentés mellett a Telegram néhány apróbb csiszoláson is átesett, az egyes csevegésekben például már lehetőség nyílik egy naptár segítségével visszakeresni a korábbi beszélgetéseket. Emellett a matricák közötti navigáció is könnyebbé válik, a gyakran használt stickereket hosszan nyomva a teljes csomag előhívható. Végül de nem utolsó sorban az app fejlesztői által az utóbbi időben kissé elhanyagolt androidos felhasználók külön is kaptak némi törődést, a platformra új animációk, gyorsabb kamerahasználat és videótömörítés és a fotómellékletek válogatásához jobb képnézegető felület is érkezett.

A csevegőappról valószínűleg hallunk még a közeljövőben, a cég blogposztja szerint ugyanis "valami nagy dobásra" készül - lehetséges, hogy hamarosan a Telegram arzenáljába is megérkeznek a hang- és videohívások.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról