:

Szerző: Hlács Ferenc

2016. november 23. 16:30

Valós idejű forgalmi adatokat hoz a keresésekbe a Google

Rövidesen élőben jeleníti meg az egyes üzletek, vendéglátó egységek zsúfoltságát a Google a keresései között - a funkcióval több más, apró ráncfelvarrás is érkezik.

Szintet lép a Google Popular Times funkciója. A keresőóriás tavaly bevezetett megoldása, az egyes vendéglátóhelyekre vonatkozó keresési eredmények között hivatott feltüntetni, hogy azoknál az adott napon mely napszakokban várható a legnagyobb forgalom. A funkció eddig hosszabb idő alatt begyűjtött, anonim felhasználói helyadatok alapján számolt átlagok alapján jelezte a felhasználók felé, hogy mikor érdemes beülni a közeli kávézóba, ha el akarjuk kerülni a nagy tömeget - hamarosan azonban a Popular Times valós időben mutatja majd az egyes helyek zsúfoltságát.

Igaz, az átlagolt számokkal is jó eséllyel elkerülhető a tumultus, egy-egy soron kívüli akció, netán egy váratlanul betérő Harrison Ford rövid idő alatt nagy tömegeket vonzhat egy-egy helyre, még a hagyományos esetben kevésbé pörgős órákban is, a Google valós idejű forgalmi adataival ugyanakkor mostantól a hasonló helyzetek is elkerülhetők. A megoldás a cég által gyűjtött névtelen helyadatokra, illetve a keresésekre építve állapítja meg, hogy a kiszemelt hely épp mennyire zsúfolt. A Popular Times ráncfelvarrásával a Google továbbá azt is feltünteti, a vásárlók jellemzően mennyi időt töltenek el az adott üzletben vagy vendéglátóhelyen, ami szintén megkönnyítheti a szervezést mondjuk egy karácsonyi bevásárlókörút során.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Végül, de nem utolsó sorban, a vállalat a nyitva tartási időket is jobban részletezi majd. Amennyiben egy nagyobb áruházban a különböző szolgáltatások vagy részlegek eltérő ideig érhetők el, mint a teljes komplexum, a kereső azok nyitva tartási időpontjait külön pont alatt szedi majd össze.

A frissen bejelentett újításokat a Google szokásához híven több lépcsőben teszi elérhetővé, azok várhatóan a következő napokban-hetekben világszerte használhatóvá válnak. A forgalmi adatoknál egy "Live" vagy "Élő" felirat jelzi majd, ha az aktuális információk valós időben begyűjtött adatokra építenek, az egyes vásárlók által jellemzően az üzletben töltött időt pedig a forgalmi grafikon alatt, egy óra ikon mellett kell keresni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.