Szerző: Habók Lilla

2016. november 7. 10:30

Felhasználóira hárítja a moderációt a Youtube

Három új funkciót kapnak a YouTube-videósok, hogy a hozzászólások közül kiemeljék a fontosabb információkat. A videós közösségi oldalnak ez már a sokadik idei bejelentése a közösségi moderációs törekvésekkel kapcsolatban.

Újabb kísérletet tesz a YouTube arra, hogy megoldja a moderálást felületén, ezúttal a videók készítőinek kezébe adva új eszközöket. Idén ez már a sokadik bejelentés a témával kapcsolatban, amiből látszik, hogy a Google számára komoly problémát okoz a felhasználók kordában tartása a videós közösségi oldalon. Az új funkciókat azzal az üzenettel vezeti be a cég, hogy a csatornák tulajdonosai köré szeretne közösséget építeni - ennek egyik feltétele, hogy a felhasználók ne trollokkal találkozzanak lépten-nyomon, hanem inkább olyan hozzászólásokkal, amelyek hozzátesznek a videóhoz.

Ezeknek a minőségi tartalmaknak a létrehozását próbálja ösztönözni a csatornatulajdonosok számára adott három új funkció. A videókészítők kitűzhetnek hozzászólásokat a folyam tetejére, ahogy mondjuk a Facebook oldalakon és csoportokban, vagy akár a Twitteren lehet tenni a bejegyzésekkel. Különbség viszont, hogy a YouTube-on minden esetben egyszerre csak egy hozzászólást lehet rögzíteni, a fejlesztők reményei szerint lehetőleg olyat, ami plusz információt, hozzáadott értéket jelent a közösség számára.

Szívecskék is megjelennek a felületen, mellyel ebben az esetben a videókészítők jelölhetik be kedvenc hozzászólásaikat, így emelve ki a számukra fontos megjegyzéseket a sorból. Eddig a felfelé és lefelé mutató hüvelykujjakkal lehetett jelezni, hogy mennyire találta el a hozzászóló a közízlést, de ennek eldöntésében a csatorna tulajdonosa csak egy volt a sok közül.

Harmadik újítás, hogy a videó készítőjének felhasználóneve színes háttérrel lesz kiemelt a hozzászólások közül, hogy a közösség könnyebben felismerje. Emellett megmarad a hitelesített (verified) jelzés is azoknak a tartalomelőállítóknak a neve mellett, akik eddig is rendelkeztek a jelöléssel. Egyik funkció sem számít különlegesnek vagy merésznek az újdonságok közül, inkább az a meglepő, hogy eddig ezekre nem fordított figyelmet a YouTube. A korábbi bejelentésekkel együtt vizsgálva pedig kirajzolódik a videós közösségi oldal moderációs stratégiája.

Pár hónappal ezelőtt hirdette meg a YouTube a Community funkciót, amellyel béta verzióban pár kiemelt videós kommunikálhat a közönség felé képek, gifek, élő videók vagy szöveges posztok segítségével is. Nem sokkal ezt követően jelent meg a YouTube Heroes program, amelyben az önkéntesek egy ötlépcsős szintrendszert végigjárva végezhetnek moderációt a Community és a YouTube többi felületén. Az önkéntes programban a közösségi irányelveket sértő videók bejelentésével, feliratozással és a YouTube Fórumon adott legjobb válasszal lehet pontokat szerezni.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

További kisebb bejelentések vonatkoztak arra, hogy a videó készítői kiválaszthatnak konkrét felhasználókat, akik a közösségben a moderációra váró hozzászólásokat megjelölhetik. Összeállítható "feketelista" olyan szavakról és kifejezésekről, amelyeket tartalmazó hozzászólásokat automatikusan felfüggeszt a rendszer, és csak a csatorna tulajdonosának jóváhagyása után tesz közzé. Béta verzióban fut olyan algoritmus is, amely tanulás után felismeri, hogy melyek számítanak nem kívánt tartalmaknak, és ezeket átnézésre jelöli - bár maga a YouTube is elismeri, hogy ez utóbbi még nem működik tökéletesen.

Ezen kívül az alkotók egy megújult Creator Hub felületet is kaptak, ahol több információt és eszközöket találhatnak csatornájuk karbantartásához. A közösségi törekvések továbbra sem mindig sikerülnek a Google-nek, legutóbb az "érzékeny tartalmúnak" ítélt videóktól kezdték el megvonni a reklámokat, és így a készítőik fizetését - ezzel nagy felháborodást keltve a közösségben.

Magához a moderációs rendszerhez való hozzányúlás sem kelt mindig jó érzést a felhasználókban, de az feltűnő, hogy a csatorna a hozzászólások kezelését egyre inkább a közösség tagjaira bízná, ezzel kvázi áthárítva a problémát. A szofisztikáltabb csatornának az lenne a feladata, hogy a felhasználókat minél több ideig a felületen tartsa, hisz a videós tartalmak jelenlegi hatalmas népszerűségével a Google-nek igazi ütőkártyát jelent a YouTube.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról