Szerző: Habók Lilla

2016. október 25. 18:34

Menő koncepciótelefonnal jelentkezett a Xiaomi

Letér eddigi útjáról a barátságos árcéduláiról és iPhone-kinézetű telefonjairól ismert Xiaomi, és piacra dobja az egyedi designnal, viszont kevésbé baráti árral rendelkező Mi Mix okostelefont. A készüléket azonban nem csak a kinézete és a megszokottnál magasabb ára, hanem a teljesítménye is a csúcskategóriás modellek közé sorolja.

A legnagyobb meglepetést maga az ipari formaterv tartogatja: a Xiami úgy döntött, hogy meglepi a vásárlókat a mobil méretéhez képest 91,3 százalékos kijelzőmérettel, egyébként 6,4 hüvelykes képátlóval (2040x1080 felbontással) rendelkező koncepciótelefonjának megvalósításával. Ez elképesztő aránynak számít ahhoz képest, hogy az iPhone 7 Plus 67,7 százalékkal, míg a Google Pixel XL 71,2 százalékos aránnyal rendelkezik - vagyis az előlap területéből ekkora részt hasít ki maga a kijelző. A kiváló arány azt jelenti, hogy a telefon bennfoglaló fizikai mérete az iPhone 7 Plusnak felel meg, miközben annál jóval nagyobb kijelzőt kaphat.

A gigantikus kijelző nem csak a legegyedibb, hanem (szubjektíve legalábbis) a legjobban kinéző okostelefonná is avatja a készüléket, viszont arra kényszerítette a tervezőt, hogy az előlapi kamerát teljesen szokatlanul a telefon aljára helyezze - hasonló kényszermegoldást láttunk már a Dell XPS 13-as gépeknél is. Maga a kamera egyébként nem túl nagy felbontású, 5 megapixeles előlapi és 16 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezik.

Szintén a kijelzőméret ösztönözte a hagyományosan felül elhelyezkedő hangszóró és a telefonálás közben a képernyőt elsötétítő közelségérzékelő átdolgozását. Utóbbi a szokásos (általában infravörös-alapú) megoldás helyett most ultrahangos elven működik, a kijelző mögött található ultrahangos adó és vevő, amellyel a telefon a közelséget tudja mérni.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A telefonban az új Qualcomm Snapdragon 821 lapka található, akárcsak a korábbi Mi 5s illetve Mi 5s Plus készülékekben. A Mi Mix modellnek két változat lesz elérhető a piacon, alapból 4 gigabájt RAM-mal és 128 gigabájt belső tárhellyel rendelkezik, de vásárolható belőle tekintélyesebbnek számító 6 gigabájt RAM-mal és 256 gigabájtos UFS 2.0 tárhellyel rendelkező verzió is. A telefon legnagyobb előnyei közé talán 4,400mAh kapacitású akku tartozik - bár tavasszal a Mi Max 4,850mAh akkut kapott -, amelyet a gyártó a Mi 5-nél már megismert Quick Charge 3.0 támogatással ad. A készülék Android 6.0-val érkezik, a megszokott MIUI felülettel.

A Xiaomi Mi Mix elérhetőségéről egyelőre mindössze annyit tudni, hogy november 4-től lesz kapható Kínában, a 128 gigabájtos verzió nettó 516 dollárnak megfelelő jüanért, a 256 gigabájtos, aranyozott kamerás és ujjlenyomatos változatért pedig 590 dollárt kérnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról