Szerző: Habók Lilla

2016. szeptember 19. 13:30

Az Oracle felhős ügyfeleire a Palerra fog vigyázni

Beszállt az Oracle is az IT biztonsági cégek felvásárlási piacára, és bejelentette a felhős biztonsági szolgáltatásokkal foglalkozó Palerra megvételét. A két cég önállóan folytatja a munkát az üzlet lezárulásáig, majd a Palerra az Oracle vállalati megoldásait fogja kiegészíteni.

Felvásárolja a Palerra felhős biztonsággal foglalkozó startupot az Oracle - jelentette be a cég az idei OpenWorld konferencián. A 2013-ban alapított vállalkozás eredetileg az Apprity nevet viselte, és két ex-Oracle dolgozó hozta létre, Rohit Gupta a startup alapító-vezérigazgatója és Ganesh Kirti műszaki igazgató.

A vételár nem nyilvános, de az ismert, hogy a Palerra eddig összesen 25 millió dolláros kockázati tőkét húzott be. A startup a nagyvállalati alkalmazások számára nyújt automatizált védelmet, az adatok mellett az infrastruktúra és a szoftver szolgáltatásai számára egyaránt. A cég által fejlesztett Cloud Access Security Broker (CASB) alapú LORIC platform a felhős szolgáltatásokra lett optimalizálva, folyamatosan figyeli a fenyegetéseket, analitikai előrejelzéseket készít, biztonsági beállításokat tesz lehetővé, és automatikusan reagál az incidensekre.

Az Oracle ezzel az üzlettel szállna be az IT biztonsági megoldások piacának idei pezsgésébe. A vállalat összesen nagyjából száz felvásárlást tudott le, de nem sok volt érdekelt a biztonsági területen, közéjük tartozik a 2005-ben megvett Oblix identitásalapú biztonsági megoldásokat fejlesztő cég és a 2013-ban bekebelezett, BYOD alkalmazást segítő Bitzer Mobile.

A 2016-os év már eddig is sok biztonsági cég adás-vételét hozta: a Symantec a Blue Coatot, az Avast pedig az AVG-t vásárolta fel nyáron, a McAfee pedig pár hete függetlenedett újra az Inteltől. Várható volt, hogy a biztonsági cégek tulajdonoscseréje folytatódni fog, és az is nyilvánvaló, hogy az Oracle a felhős átállással párhuzamosan igyekszik szélesíteni a felhős szolgáltatásainak körét, és megvédeni ügyfeleit a kibertámadásoktól.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

"Az Oracle Identity Cloud szolgáltatása és a Palerra CASB platformja átfogó védelmet nyújt a felhasználóknak, az alkalmazásoknak és az API-knak, az adatoknak, valamint az infrastruktúrának, hogy a vállalatok biztonságban legyenek a felhő és a Saas alkalmazások használata során" - írja Rohit Gupta a Palerra blogposztjában a felvásárlásról. Az API megoldásokra való koncentrálás sem véletlen, mint ahogy azt már megírtuk, 2020-ig várhatóan a cégek 660 millió dollárt fognak API-kezelésre költeni. Az API-k egyre elterjedtebb használatával pedig rengeteg app integrálódik és cserél egymással adatokat, ezeknek védelmére pedig elengedhetetlen szükség van.

Amíg az üzlet nem zárul le, addig a Palerra független cégként működik tovább saját ügyfeleinek, akik közé tartozik például a VMware, a Pitney Bowes digitális kereskedőcég vagy a Jefferies befektetési bank.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról