Szerző: Asztalos Olivér

2016. szeptember 13. 12:44

Itt a Dell-EMC házasság első gyümölcse

Egy SAS analitikai klaszter személyében érkezett meg a Dell-EMC felvásárlás első szülöttje. A kombó a Dell egyik PowerEdge szerverét, és az EMC DSSD D5 tárolóját kínálja.

A Dell szerverét és az EMC csúcstárolóját egyesíti a Dell EMC kombója, a Dell EMC DSSD D5 Rack-Scale Flash analitikai klaszterben. A csomagot SAS (Statistical Analysis System) infrastruktúrához ajánlja a napokban létrejött óriásvállalat, aki szerint a rendszer kimagasló teljesítménnyel és skálázhatósággal rendelkezik.

Utóbbiakról részben az EMC még februárban bejelentett all-flash tárolója gondoskodik, mely sebesség szempontjából a kínálat csúcsát jelenti. Az 5U magas rackben 18 vagy 36 darab, 2 vagy 4 terabájtos flash modul lehet, melyek a teljesen redundáns, kétvezérlős kiépítésnek megfelelően egyenként két elszeparált 4 sávos PCI Express buszon keresztül kapcsolódnak a vezérlőkhöz, miközben támogatják az NVMe felületet.

Bár a tároló maximális nettó tárkapacitása mindössze 100 terabájt (bruttó 144 TB), cserébe legfeljebb 10 millió IOPS-ot és 0,1 milliszekundum alatti késleltetést kínál, 100 GB/s-os maximális sávszélesség mellett. Bár utóbbi is acélos, ezt már überelheti a legújabb VMAX, ami akár 150 GB/s-ra képes lehet.

A csúcstárolót a középkategória tetején található Dell PowerEdge R730 szerverrel párosította a gyártó. Ez az Intel legújabb kétutas, Broadwell-EP platformjára építkezik ami az E5-2600 v4 processzorcsaládot takarja, a két központi egységhez pedig legfeljebb 1,5 terabájt DDR4 memória társítható.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A processzor szerepét a huszonkétmagos E5-2699 v4 is betöltheti, a Principled Technologies is ezeket használta tesztjében, mely a DSSD D5 Rack-Scale Flash skálázódását vette górcső alá. A méréseket egy, négy, illetve nyolc R730 mellett is elvégezték, utóbbi esetben ez 352 processzormagot jelentett.

Az eredmények közel lineáris skálázódást mutattak, egyről nyolc egységre, illetve nyolcszor több konkurens analitikai munkafolyamatra váltva mindössze 10,7 százalékkal nőtt a feladatok elvégzéséhez szükséges idő. A maximális sávszélesség 22,8 GB/s-nál tetőzött, ami alig negyede a DSSD D5-tel elérhető legfeljebb 100 GB/s-nak.

A nagy teljesítményű Dell EMC DSSD D5 Rack-Scale Flash analitikai klasztert szuperszámítógépes és valósidejű analitikai feladatokhoz (big data) ajánlja a Dell EMC, ezen belül is elsősorban nagy adat halmazokkal dolgozó, stabilan alacsony késleltetést igénylő munkafolyamatokhoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról