Szerző: Asztalos Olivér

2016. szeptember 1. 09:31

Lapos, de izmos a HP új vékonykliense

A t630 a ThinPro 6 rendszerrel együtt mutatja be a VMware Blast Extreme támogatást.

Elsősorban felhőbe költöző vállalatokat célozza új vékonykliensével a HP. A felső kategóriás megoldások közé sorolható t630 erős hardverrel, illetve frissített szoftveres támogatással érkezik, a gép akár két 4K felbontású kijelzőt is meghajthat, a ThinPro 6 kliens operációs rendszer mellett pedig már a VMware Blast Extreme protokoll is támogatott.

A t630 kifejezetten acélos specifikációkkal rendelkezik a vékonykliensek kínálatát tekintve, a gépbe ugyanis legfeljebb 128 gigabájt flash, és 32 gigabájt memória kerülhet. A központi egység szerepét az AMD GX-420GI négymagos rendszerchipje tölti be, a kijelzőket pedig az ebben található Radeon R6E grafikus vezérlő hajtja meg.

Ezekből legfeljebb kettőt lehet a géphez csatlakoztatni DisplayPorton keresztül, melyek felbontása akár 3840×2160, azaz 4K is lehet. Ez több felhasználási területen is kihasználható, a pénzügyi szféra mellett a kormányzati és hadászati szektorban, illetve az egészségügyben is hasznos lehet a nagy felbontás. További csatlakozók tekintetében két USB 3.0 és négy USB 2.0 került még a kompakt házra a két PS/2, egy RJ-45, egy soros port, illetve a hang be- és kimenetek mellé.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Operációs rendszerek terén meglehetősen széles a kínálat, a t630 támogatja Windows 10 IoT Enterprise for Thin Clients, Windows Embedded Standard 7E, HP Smart Zero Core, illetve a HP ThinPro szoftvereket is, utóbbiból pedig már a 6-os verzió is elérhető. Ez egy Linux-alapú 64 bites rendszer, mely a HP szerint nagy teljesítményű, rugalmas, testre szabható, illetve biztonságos is.

Végül, de nem utolsó sorban, már a VMware Blast Extreme támogatás is megoldott. A H.264-alapú protokoll elsősorban alacsonyabb erőforrásigénye és magasabb hibatűrési mutatója miatt hatékonyabb a PCoIP-nél. Az adatforgalom UDP-n zajlik, TCP fallback lehetőségével, a Blast pedig a belső mérések alapján akár húsz százalékos csomagveszteség mellett is fogyasztható tartalmat képes a képernyőre varázsolni.

A ThinPro 6 rendszer, a VMware Blast támogatás, illetve a HP t630 vékonykliens szeptemberben kerül piacra, utóbbiért nettó 469 dollárt kér majd a gyártó.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról