Szerző: Habók Lilla

2016. augusztus 19. 09:30

Ismét bővíti videós csatornáit az Instagram

Már a Felfedezés fül képeit és videóit is személyre szabottan rendezi el az Instagram, a szolgáltatás legutóbbi frissítésével. A cég idén már három funkciót jelentetett meg, hogy még több időt töltsünk az app felületén videónézegetéssel.

Az Instagram több olyan funkcióval rukkolt elő az utóbbi hónapokban, ami az Explore vagyis Felfedezés fülön lévő tartalmat optimalizálja, a felhasználó egyéni igényeinek megfelelően. A Facebook leányvállalata egyre több lépés tesz, hogy a felhasználók minél több időt töltsenek a felületén - ahogy arról korábban a képmegjelenítés algoritmizálása és a Stories kapcsán is írtunk. A Felfedezés fül jó terepet nyújt a céltalan böngészésre, és így lekötheti azt az időnket, amit korábban a tévénézésre vagy a netes szörfölésre fordítottunk.

Az Explore felületen azok a képek és rövid videók jelennek meg, amelyek az általunk kedvelt, megtekintett vagy kommentált tartalmak alapján érdekelhetnek minket. A kezdetben egy egyszerű algoritmus által kreált képegyűjtemény mára teljes felfedező platformmá nőtte ki magát, ahol a képsorok mellett akár videócsatornák közt is váltogathatunk. A kiemelt videókkal a közelmúltban gazdagodott a felület, az 500 millió felhasználó már elegendő érdekes videót tud feltölteni naponta az Insta-válogatáshoz - amit bizonyít, hogy a megtekintett videók száma 150 százalékkal nőtt az elmúlt hat hónapban az elemzők számításai szerint. A cég a feltölthető videók hosszát 2016 márciusban 15 másodpercről 60-ra emelte, és a megtekintőszám növelésére eddig három megoldást vezetett be 2016 áprilistól kezdve két-két hónapos eltérésekkel.

Először a videógyűjtemények közül a "Nézd meg! Videók, amelyek esetleg tetszenek neked" funkció jelent meg, egyfajta svédasztalt kínálva a különböző tematikájú videókból, profilonként eltérő tartalmakkal. Az alkalmazás olyan videókat mutat sorban egymás után, amelyek az algoritmus számításai szerint tetszenek az adott felhasználónak.

Ezt követte a "Picked For You" funkció, amely inkább a tematikus tévéműsorokhoz hasonlít. A 20 csatorna közt nem csak a tévéből megszokott adások találhatóak, hanem például hip-hop táncos vagy speciális smink effektes videógyűjtemények. A rendszer ezeket is érdeklődési kör és részben lokáció alapján mutatja - egyelőre csak az Egyesült Államokban, de a fejlesztők dolgoznak azon, hogy más országokban is elérhetővé váljon a funkció. A fejtörést valószínűleg a kulturális különbségek is okozzák a termékmenedzsereknek, a softball csatorna például várhatóan kevésbé lenne népszerű a magyarok körében mint az amerikaiaknál. Míg ezek főleg olyan szórakoztató tartalmak, amelyek időtől függetlenül népszerűek, az Instagram előjött az eseményfüggő csatornával is.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Utóbbi augusztusban rajtol az Instagram Explore felületén, és  kifejezetten sporteseményeket, illetve koncerteket fog mutatni - miután ezek a leggyakoribb tartalmak a közösségi médiában. Bármely esemény válhat külön csatornává - akár egy falunap vagy egy kisebb banda koncertje -, ha elég népszerű a felhasználók közt, és elég felcímkézett videót töltenek fel hozzá az Instagram-használók. Ahogy a Stories esetében, ennek a funkciónak is létezik Snapchat-verziója Discover névvel - viszont a versenytárs tartalmai kézi szerkesztésűek és így korlátozottan személyre szabhatóak. Az Events funkció egyelőre szintén csak az Egyesült Államokban elérhető, de a fejlesztők ígérik, hogy hamarosan megjelenik más országokban, szintén felhasználónként egyedi válogatásokkal.

Az új funkciók sorának valószínűleg még nincs vége, és nem csak azért, mert a különböző országokra szabott tartalmak még nem készültek el, hanem az Instagram láthatóan egyre több lépést tesz, hogy még több időt töltsünk el a mobilos felületén. Ezek a próbálkozások nem csak a Snapchat-versenyre utalnak, hanem az Instagram tervei ennél hosszabb távúak a mobilon töltött időnk megreformálására.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról