Szerző: Asztalos Olivér

2016. július 27. 12:30

Könnyítené a vállalati Windows 10 migrációt a Microsoft

Két új eszközzel segítené a vállalatok Windows 10-es átállását a Microsoft. A cég igyekezete nem meglepő, hamarosan felcsaphat a migrációs hullám.

Két új eszközzel könnyítené tovább a vállalati Windows 10-migrációt a Microsoft. A Windows Upgrade Analytics portál segít összegezni a frissítést bonyolító vagy akadályozó problémákat, a Ready for Windows weboldal pedig a Windows 10-et támogató kereskedelmi alkalmazásokat gyűjti egy csokorba.

Az Operations Management Suite-ra épülő Upgrade Analytics a migráció útjában álló különféle kisebb-nagyobb problémákat azonosítja, majd azokat kategorizálva összegzi egy felhőalapú portálon. Az átállást végző szakemberek az alkalmazásokról, hardverekről, illetve a különféle meghajtóprogramokról is értékes információkat kaphatnak, ezek alapján pedig könnyebb behatárolni a frissítést esetlegesen hátráltató különféle tényezőket. A működéshez szükséges telemetrikai információkat a Microsoft gyűjtötte, melyeket az Upgrade Analytics összevet az adott vállalat gépparkjából kinyert adatokkal. Az alkalmazás Windows 7, Windows 8.1, illetve Windows 10-es rendszerekkel működik, az ingyenes tesztverzió pedig mostantól bárki számára elérhető a szükséges regisztráció után.

A Microsoft Ready for Windows hasonló célt szolgál, a weboldal vállalati környezetben használt alkalmazásokat gyűjt össze, melyekről Windows 10-es kompatibilitási információkat közöl. Találat esetén megtudhatjuk, hogy a Microsoft által eddig begyűjtött telemetriai információk alapján hova sorolható az adott alkalmazás, az a Microsoft szerint funkciók és stabilitás szempontjából megbízható vagy sem. Ennek segítségével már a migráció tervezése során könnyen kideríthető, ha valamelyik kritikus alkalmazás nem felelne meg a követelményeknek.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Microsoft kiemelkedő, 99 százalékos kompatibilitási arányról beszél a Windows 10 kapcsán, a vállalat pedig még ezen is szeretne javítani, különösen vállalati környezetben, ahol akár egyetlen üzletileg kritikus alkalmazás is keresztülhúzhatja a migrációs terveket. A Microsoft igyekezete érthető, az üzleti ügyfelek Windows 10-es átállása év végén kezdődhet meg, amihez a cég már most igyekszik minden segítséget megadni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról