Szerző: Hlács Ferenc

2016. július 22. 12:29

Él és virul a HP Elite x3

Néhány hét múlva debütál a HP vállalatoknak szánt, Windows 10-es csúcstelefonja, az Elite x3. A készüléket a gyártó a Continuum funkcióra hegyezi ki, az egy dokkolóval a cég szerint akár a munkahelyi számítógépet is leválthatja - de egy vékonyklienst szinte biztosan.

Noha a mobilos Windows lejtmenete már megállíthatatlannak tűnik, vannak még bátor próbálkozók a területen - ilyen a HP is, a vállalat év elején az MWC-n bejelentett Elite x3 készülékén teszi elérhetővé a platformot, az eszközre ráadásul már nem kell sokat várni, az augusztusban világszerte elérhetővé válik.

A készülék különlegessége, hogy azzal a gyártó kiemelt hangsúlyt fektet a mobilos Windows 10 Continuum funkciójára: az eszközhöz egy dokkoló segítségével monitor, illetve egér-billentyűzet kombó csatlakoztatható, a telefon így kvázi asztali PC-vé avanzsál - de persze csak UWP-s alkalmazásokat képes futtatni. A monitorhoz természetesen a megnyitott alkalmazások is alkalmazkodnak, a rendszer egy az asztali Windows 10-hez nagyon hasonló felületet ad. A Continuumot egyébként tavaly év végén mi is kipróbáltuk, részletes tapasztalataink itt olvashatók.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az Elite x3 kapcsán az elmúlt hónapokban többször felmerültek kétségek, sokan arra számítottak, hogy az eszköz végül egyáltalán nem lát napvilágot, a HP azonban kiállt a készülék mellett. A telefont a gyártó kifejezetten vállalati környezetbe szánja, ahol elkpézelései szerint a dolgozók munkahelyi számítógépeit is leválthatja.

Az 5,96 hüvelykes monstrumban az idei kötelező csúcsvas dolgozik, azt egy Qualcomm Snapdragon 820 processzor hajtja, továbbá 4 gigabájt RAM, 64 gigabájt belső tárhely és egy microSD foglalat is elfért benne. Az eszköz két SIM befogadására képes változatban is kapható lesz, ami jó pont a céges környezetben. A méretes AMOLED kijelzőn 2560x1440 képpontot zsúfoltak össze, ez tekintélyes 494 PPI-s pixelsűrűséget produkál. A hátlapon egy 16 megapixeles, az előlapon pedig egy 8 megapixel felbontású kamera figyel, utóbbi, ahogy azt a vállalat korábban már megszellőztette, íriszalapú azonosításra is képes. Az üzemidő is kifejezetten ígéretes, a telefonban ugyanis derekas 4150 mAh akku található.

Miután vállalatok dolgozóinak készült, az Elite x3-ban a biztonság kiemelt szerepet kapott, a Windows Hello-t az eszköz az íriszszkenner mellett ujjlenyomat-olvasón keresztül is támogatja. A készülék megkapta a FIPS 140-2 tanúsítványt, illetve a 256 bites kulcsot használó teljes titkosítás sem maradt ki belőle. A dokkolóhoz a telefon természetesen USB-C aljzaton keresztül csatlakozik.

A telefon az Engadget értesülései szerint nettó 699 dolláros áron kerül majd piacra, dokkolóval együtt megvásárolva pedig 799 dollárért lesz majd kapható, augusztus végén. Arról egyelőre nincs információ, hogy a dokkoló önállóan mennyibe kerül majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.