:

Szerző: Hlács Ferenc

2016. június 7. 11:03

Megérkezett a páncélozott Galaxy S7

Bemutatkozott a Samsung idei Active csúcsmodellje, akárcsak a cég tavalyi és azelőtti zászlóvivői, a Galaxy S7 is megkapta a maga strapabíró borítással felvértezett változatát - egyelőre csak az Egyesült Államokban.

Idén sem maradt strapabíró nagy testvér nélküli a Samsung aktuális csúcstelefon-szériája, a Galaxy S7 sorozatba menetredszerűen megérkezett az elmúlt évekből megismert, Active címkés "páncélozott" csúcsmodell. Ahogy az lenni szokott, a masszív borítás mögött gyakorlatilag az aktuális zászlóshajóéval, esetünkben a Galaxy S7-tel megegyező vas dolgozik, ezen a téren tehát nem kell meglepetésre számítani: az S7 Active-ban a tavasszal megismert 5,1 hüvelykes Super AMOLED panel dolgozik, 2560x1440 pixeles felbontással, 577 PPI pixelsűrűséggel. A processzor Qualcomm Snapdragon 820, és az eszközből a jelek szerint a mezei S7-tel ellentétben nem is készül Exynos lapkával szerelt változat.

A belső tárhely mérete az ismerős 32 vagy 64 gigabájt, 4 gigabájt RAM-mal, illetve a microSD foglalat sem maradt le a telefonról. Az 5 megapixeles előlapi, illetve a 12 megapixeles, optikai képstabilizációra képes hátlapi kamera sem hoz meglepetést - az akkumulátor kapacitása viszont annál inkább, azt itt a gyártó 3000 mAh-ról egészen 4000-ig tolta fel. Üzemidő terén már a hagyományos S7 sem teljesített rosszul, így az S7 Active jócskán felhizlalt telepe kifejezetten ígéretes.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A masszív Samsung modell persze nem elsősorban belsejével hódít, fő megkülönböztetőjegye a strapabíró burkolat, amely két millimétert tesz rá az eszköz vastagságára, amely így 9,9 milliméternél áll meg. Érdekes, hogy az IP védettség terén a páncélzat nem hoz látható előrelépést, a telefon ugyanazt az IP68-as besorolást kapja, mint az S7, ennek megfelelően por ellen teljes mértékben védett, és víz alatt is használható a gyártó által megadott ideig, 1 és 3 méter közötti mélységben - igaz az IP skálán ennél csak egy magasabb fokozat van, az IP69K, amely a magasnyomású víztömeggel szembeni védelmet jelenti.

Más külső hatásokkal szemben ugyanakkor már jóval látványosabb az előrelépés, a sarkain plusz ütközőkkel megerősített keret az esetleges leejtések során is védi a telefont, a kijelző fölé húzott polikarbonátréteg pedig annak betörését hivatott megakadályozni - vagy legalábbis nagyban megnehezíteni. A könnyebb kezelés érdekében az előlapon a kapacitív gombok helyét is fizikai gombok vették át, a középső billentyűben persze továbbra is megtalálható a cég egyérintéses ujjlenyomat-olvasója. A vállalat szerint az S7 Active az Egyesült Államok MIL-STD 810G katonai standardjának is megfelelne, azaz a rázkódásnak, extrém hőmérsékleteknek, magas páratartalomnak is ellenáll, illetve 1,2 méteres magasságból leejtve sem keletkezett rajta számottevő sérülés.

A hardveres megoldásokon túl a szoftveroldali védelem sem maradt ki, arról a vállalat Knox szoftvercsomagja gondoskodik - a gyártó ennek megfelelően a vállalati ügyfelekre is komoly hangsúlyt fektet. A Galaxy S7 Active csak az amerikai AT&T kínálatában kapható, a cég kérdésünkre úgy nyilatkozott, európai rajtra nem számíthatunk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.