Szerző: Asztalos Olivér

2016. május 17. 11:30

13 órás akkuidőt ígér a HP EliteBook 1030

Újabb HP notebookról hullott le a lepel, a május eleji termékesőt egy prémium modell egészítette ki. A Core M processzorokra épülő EliteBook 1030 sorozat akár 13 óráig is húzhatja egyetlen töltéssel, zajmentes működés mellett.

Akár 13 óráig is bírhatja a HP legújabb EliteBookja. A 1030-as típusjelzésű új modell a passzív hűtéssel ellátott Intel Core M processzoroknak hála rendkívül hosszú üzemidőt ígér, ráadásul mindezt kis méret és alacsony tömeg mellett teszi.

A 13,3 hüvelykes üzleti gépbe Skylake-alapú Core M processzorok kerültek, a HP egyelőre csak az m7-6Y75-es modellt említette, de valószínűleg az m5-6Y57 és/vagy az m5-6Y54 típusokkal is rendelhető lesz a konfiguráció. A processzorhoz legfeljebb 16 gigabájt rendszermemória társulhat, a háttértár szerepét pedig egy maximum 512 gigabájtos SSD töltheti be az alumíniumból készült házban.

A vékony kávájú (valószínűleg IPS) kijelző Full HD vagy QHD+ (3200x1800) felbontású lehet, utóbbi érintésérzékeny kivitelben, Gorilla Glass bevonttal. Hálózati kapcsolatokért a kombó 802.11ac és Bluetooth 4.2 vezérlő felel, mely WiDi és Miracast támogatással is rendelkezhet. Portok tekintetében a két Type-A mellett egy Type-C aljazat is felkerült a gép oldalára, a külső kijelző pedig HDMI-n keresztül csatlakoztatható, mely kínálat dokkolóval bővíthető tovább.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A gép legvastagabb pontja mindössze 15,7 milliméteres, amihez 1157 grammos tömeg társul, mely kifejezetten kedvezőnek számít a 13,3 hüvelykes képátló mellett. Mindez ugyan elmarad a hasonló komponensekből álló új MacBook paramétereitől, viszont üzemidőben akár 3 órával is jobb lehet a HP legújabb gépe, igaz a 13 órás akkuidőt csak Full HD mellett ígéri a gyártó, QHD+ felbontás mellett már "csak" legfeljebb 9 órára számíthat a felhasználó.

A HP EliteBook 1030 a Folio 1020 és az EliteBook 1040 közötti résbe érkezik, 1250 dolláros induló árral, valamikor május végén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról