Szerző: Hlács Ferenc

2016. május 12. 16:22

Felosztotta a Windows Phone-t az Android és az iOS

Európában, Kínában és az Egyesült Államokban is egyre nagyobb teret hódít az Android. A rendszer az egyre tempósabban zsugorodó Windows Phone kiugrott felhasználóinak zömét is magába szívja.

Továbbra is dübörög az Android: a Google mobil operációs rendszere Európában, az Egyesült Államokban és Kínában is növelni tudta eladásait, ezzel szemben az iOS, illetve nem meglepő módon a Windows Phone csökkenő részesedést mutat - derül ki a Kantar Worldpanel frissen közzétett kutatásából.

Az elemzőcég szerint az Android a Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország alkotta EU5 régióban 7,1 százalékponttal gyarapodott, így 75,6 százalékra növelte részesedését, ezzel a platform az idén március 15-tel zárult három hónapban az elmúlt két év legtempósabb előrenyomulását produkálta a térségben. De az Egyesült Államokban is látványosan hízott a rendszer, az 7,3 százalékpontnál állt meg, így a piac 65,5 százalékát foglalta el.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az iOS helyzete már nem ilyen fényes, az egyszeri iPhone 6-os cunami elmúltával visszaállt a rend, az EU5-ben a rendszer 20,2 százalékos uralma 18,9 százalékra konszolidálódott. A Windows Phone az EU5 régióban a várakozásoknak megfelelően folytatta zsugorodását, részesedése öt százalékpontos zuhanás után jelenleg 4,9 százalékra tehető. Pedig a rendszer épp itt, a kontinensünkön volt a legerősebb globálisan, egyes országokban, mint Magyarország pedig még az iOS-t is meg tudta ideiglenesen előzni.

Az Apple rendszerének egyre tempósabb térvesztését a Windows Phone-tól elvándorolt felhasználók "otthonkeresése" is jól illusztrálja: az iOS-re újonnan érkezőknek mindössze 2,6 százaléka jön a Microsoft rendszeréről, ellenben az Android esetében már az "újoncok" 6,6 százalékát teszik ki a hajdani Windows Phone-osok. Figyelembe véve, hogy az androidos felhasználóbázis többszöröse az iOS-esnek, látható, hogy arányaiban is jóval többen migrálnak a Google rendszerére. Ez elsősorban valószínűleg az alacsony áraknak, illetve a nagy készülékválasztéknak tudható be.

A Microsoft rendszerének vége már régen borítékolható, a vizsgált negyedévben a Windows Phone részesedése a korábban a platform fellegvárainak számító Olaszországban és Franciaországban is jelentősen visszaesett - a felhasználók 10 százaléka költözött valamilyen középkategóriás andoridos eszközre az időszak alatt. Az Android elmúlt periódusban produkált szárnyalása ugyanakkor a következő negyedévben könnyen lelassulhat, attól függően, milyen eladásokat produkál a nemrég debütált iPhone SE.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról