Szerző: Voith Hunor

2016. május 4. 09:30

HTTPS-re vált a Google blogplatformja

A HTTP oldalak is elérhetőek maradnak, de a látogatókat át lehet irányítani a biztonságosabb csatornára.

Több mint fél évnyi tesztelés után általánosan is bevezeti a HTTPS támogatást a Google a Blogspot doménen hosztolt oldalaknál - jelentette be a cég egy blogbejegyzésben. Ezzel egyidőben az opcionális tesztelés alatt a HTTPS mód bekapcsolására szolgáló HTTPS Availability funkció is eltűnik az adminisztrációs felületről.

A lépés természetesen nem azt jelenti, hogy a blogspotos oldalak mostantól csak HTTPS csatornán keresztül lesznek elérhetőek, a szerverek a sima HTTP lekéréseket továbbra is kiszolgálják. Az oldalak tulajdonosai viszont kikényszeríthetik a titkosított csatorna használatát: a Blogspot adminisztrációs felületére bekerült egy HTTPS Redirect kapcsoló, melyet aktiválva a látogatók mindenképpen a HTTPS-es verzióra kerülnek.

A módosítás az egyedi doméneken egyelőre nem lép életbe, továbbá a Google arra is figyelmeztet, hogy a kevert kiszolgálású (HTTP és HTTPS egyaránt) oldalak HTTPS verzióinál előfordulhatnak hibák, melyek kiszűrésére és javítására a cég ezt az eszközt ajánlja.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A másik óriási blogplatform, a WordPress.com egy lépéssel a Google előtt jár, ott néhány hete az egyedi domének is részesülnek a védelemből. A WordPress a Let's Encrypt segítségével biztosít nagy számban SSL tanúsítványokat - a többek között az EFF, az Akamai, a Mozilla és a Cisco által is támogatott tanúsíványkibocsátó már több mint kétmillió ingyenes tanúsítványt adott ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról