Szerző: Asztalos Olivér

2016. március 25. 12:09

Átstrukturál az Acer

Átszervezi vállalati struktúráját az Acer, az elmúlt év gyenge pénzügyi eredményei után a cég így próbálja hatékonyabbá tenni működését.

Két különálló divízióba csoportosítja át tevékenységeit az Acer, számolt be a Digitimes. A tajvani cég fő tevékenységi területeit, illetve a vállalat által célba vett újabb piacokat megcélzó tevékenységeket elválasztja egymástól a gyártó. A cél most is a működési a hatékonyság serkentése, az IT hardveres, valamint a felhős, okoseszközös, és eBusiness fejlesztések eltérő megközelítést kívánnak, ez pedig az Acer reményei szerint új struktúrával hatékonyabban működhet, jobban optimalizálhatóak az egyes üzleti modellek.

A Core Business ernyője alatt a cég fő tevékenységi sorakoznak fel, itt első helyen az IT termékek állnak. Az különféle asztali, notebookos, illetve táblagépes fejlesztések is itt sorakoznak, a hozzájuk tartozó kutatással és fejlesztéssel egyetemben. Ezek mellé jönnek a megjelenítők és a szerveres termékek, valamint az üzleti tervezés operáció is.

Az egyszerűen csak New Business-nek elnevezett másik divízióba a felhős Build Your Own Cloud (BYOC), illetve a Smart Products Business került, utóbbiba az okostelefonok, viselhető eszközök, IoT, és az eBusiness tartoznak, és a vertikális és horizontális technológiai integrációért felelős Value Lab is itt sorakozik fel.

Az átalakítás személycserékkel is járt, továbbá új pozíciók is létrejöttek. Az IT hardveres részleg elnöki székét Jerry Kao foglalhatja el, a különféle megjelenítőkkel, monitorokkal és projektorokkal foglalkozó Digital Display Business vezetését pedig Victor Chienre bízták, ugyancsak elnöki titulussal. A szerveres üzletágat igazgatójának Evis Lint választották, a Corporate Business Planning and Operations üzleti tervezés operáció elnöke pedig Tiffany Huang lett.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az immáron a New Business ernyője alá tartozó eBusiness elnöki posztját Ben Wan foglalhatja el, a felhős BYOC és a Smart Products Busines vezetését pedig két elnők, Maverick Shih és ST Liew végzi majd, a Value Lab élére pedig RC Chang technológiai igazgató került. Végül az Ázsia–csendes-óceáni térség vezetésére is új embert jelölt ki az Acer, Kína, Tajvan, Dél-Korea, Japán, Új Zéland, illetve Ausztrália mostantól Andrew Hou fennhatósága alá tartozik.

Időszerű volt

Az átszervezésre számítani lehetett, az Acer pénzügyi adatai durva mélyrepülést mutattak az elmúlt évben. 2014 és 2015 utolsó negyedéve között 20,4 százalékkal csökkent a bevétel, miközben a működési bevétel 44,9 százalékot, az adózás utáni nyereség pedig 63,8 százalékot zuhant.

Ezek után várható volt egy komolyabb átszervezés, hisz amennyiben a tendencia folytatódna, úgy már a közeljövőben veszteségbe futhat az Acer. Az átstrukturáláshoz tartozó hír, hogy a tajvani vállalat egy teljesen saját befektetési alapot is létrehozott, amivel a New Business működését tervezik finanszírozni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról