Szerző: Hlács Ferenc

2016. március 21. 16:00

Jelentős átszervezések a Lenovónál

Több üzletágát is nagyban átrajzolja a Lenovo, Rick Osterloh helyét a Motorola élén mindjárt két társigazgató veszi át. Az átalakításokat a PC-s, vállalati és felhős divíziók is megérzik.

Jelentős átszervezésekkel várja a tavaszt a Lenovo, a vállalat több belső, strukturális változást is eszközöl, amelyek a cég okostelefonos és PC-s, vállalati és felhős üzletágait is érintik. Az egyik legfontosabb változás Rick Osterloh távozása a cég által 2014-ben felvásárolt Motorola Mobility éléről. A korábban vezető termékfejlesztőként dolgozó Ostreloh röviddel az akvizíció bejelentése után vette át a stafétabotot Dennis Woodside korábbi vezérigazgatótól, helyére a Lenovo most mindjárt két társigazgatót szán.

A leköszönő vezér helyét a Xudong Chen-Aymar de Lencquesaing duó veszi át. Chen bőséges tapasztalattal rendelkezik Kína piacával kapcsolatban, így kifejezetten erre a területre fókuszál majd, de Lencquesaing pedig a korábban a Lenovo észak-amerikai részlegének élén dolgozott, most pedig közvetlenül Ostreloh csapata fölé kerül és a fejlett, illetve feltörekvő piacokért felel majd. Mindkét új társigazgató Yuanquing Yang Lenovo-vezér közvetlen felügyelete alá tartozik.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Lenovo az okostelefonos üzletágat tekintve egyébként közleménye szerint tartja magát a tavaly augusztusban felvázolt irányvonalhoz, és továbbra is a Motorola Mobility csapatánál hagyja nem csak a Motorola (pontosabban a márkanév kivezetése óta csak Moto) telefonok, de minden Lenovo okostelefon formatervezésének, fejlesztésének és gyártásának levezénylését is. A tavalyi zárónegyedévben a gyártó számottevően visszaesett eladott darabszámokról beszélt az okostelefonok terén, kérdés, hogy az átalakításokkal ezen tud-e változtatni a cég.

A PC-s részlegre is komoly átalakulás vár, az egészen idáig PC Groupként (PCG) ismert divízió PC & Smart Device Business Group néven megy majd tovább. Az elnevezésből már sejthető, hogy a későbbiekben nem csak a PC-k, de a táblagépek és hibrid eszközök, valamint a játékosoknak szánt termékek és okosotthon-kiegészítők is ide tartoznak majd, beleértve a Windows, Chrome és Android rendszerekre építő eszközöket is. A divíziót Gianfranco Lanci ügyvezető igazgató vezeti majd.

A gyártó vállalati termékekkel dolgozó Enterprise Business Group részlege sem marad érintetlen, a szekció neve Data Center Groupra (DCG) változik. A cég szerint egy kifejezetten nagy növekedési potenciállal rendelkező üzletágról van szó, amely Gerry Smith vezetése alatt folytatja munkáját, továbbá műszaki igazgatóként (CTO) Peter Hortensius is csatlakozik a részleghez - ő korábban globálisan töltötte be a cég CTO pozícióját, amit egészen addig folytat, míg a vállalat megfelelő utódot nem talál számára.

Mindezeken túl a gyártó Ecosystem and Cloud Services (ECS) csoportjára is jelentős átalakítás vár, a vállalat felhős tevékenységéért felelős divízió feladatait az újonnan létrehozott Capital and Incubator Group kapja meg, az egészen idáig az ECS élén is dolgozó George He vezetésével. A csoport a különböző spinoff cégek és különálló startupokba való befektetések mellett a big data és felhős platformok irányítását is átveszi majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról