:

Szerző: Asztalos Olivér

2016. január 20. 17:49

Sebességre fókuszál a Hitachi új all-flash tárolója

Konkurenciát állítana az EMC és a Pure Storage egyes tárolóinak a Hitachi új HFS A sorozata. Az új all-flash-szériát elsősorban a teljesítményre hegyezték ki, miközben a energiahatékonyságot és a kedvező árazást is szem előtt tartották.

Új termékcsaláddal bővíti palettáját a Hitachi Data Storage. A kifejezetten nagy teljesítményre kihegyezett, tisztán flash-alapú HFS A szériát többek között az EMC XtremIO, vagy a Pure Storage FlashArray//m tárolók ellen küldi harcba a HDS.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Míg a különféle tárolós környezetekben, valamint big data rendszerekben népszerű, VSP sorozat saját fejlesztésű flashmodulokkal operál, addig a HFS A szabványos SSD-kből épül fel. Ezzel a csúcsmodell 1 millió IOPS-os tempóra is képes lehet, amivel akár több ezer virtuális gépet, valós idejű analitikát, vagy különféle, gyors elérést és reszponzivitást igénylő adatbázisokat is képesek kiszolgálni.

A Hitachi által kifejezetten energiahatékonynak hirdetett 2U magas HFS A három kiszerelésben lesz elérhető. A specifikációk szerint a legkisebb, A220 jelzésű tíz darab 1,6 terabájtos SSD-t tartalmaz, amivel a nyers kapacitás 16 terabájt, mely tömörítéssel és deduplikációval akár 64 terabájig is felmehet. Az A240 már harminc darab SSD-t kapott, mely nettó 48 terabájtos kapacitással rendelkezik. A csúcsmodell A270 hatvan SSD-vel operál, így a kapacitás 96 terabájt, ami 2U-s tárolók kategóriájában nagyon magasnak számít. Portok tekintetében a három modell egyezik, a hátlapon 16 darab 8 Gb/s sebességű Fibre Channel, illetve 8-8 darab 10 és 40 Gb/s tempóra képes iSCSI csatoló található. A legkisebb, A220-as modell listaára 125 000 dollár körül mozog, amivel jelenleg a piac egyik legolcsóbb teljesen flash-alapú tárolójának számít.

A Hitachi SVOS (Storage Virtualization Operating System) tárolóvirtualizációs szoftverének segítségével a HFS A nagy teljesítményű rétegként is konfigurálható. Emellett a széria sajátossága, hogy a tömörítés és a deduplikáció RAID csoport szinten akár ki is kapcsolható, amennyiben a vásárlónak az elérhető legnagyobb teljesítményre van szüksége, ugyanakkor ezzel csökken az effektív tárkapacitás.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.