Szerző: Voith Hunor

2015. december 14. 10:00

Megy is, marad is a 15 gigás OneDrive és filmtekercs

A Microsoft bocsánatot kért a korábbi kommunikációért, és tett némi engedményt a felhasználóknak.

A Microsoft november elején jelentette be, hogy eltörli az Office 365 előfizetések mellé egy évvel korábban bevezetett korlátlan felhős tárhelyet, az ingyenes OneDrive-tárhely méretét jelentősen visszavágja és a nagyobb fizetős csomagokat eltörli, a filmtekercshez biztosított 15 gigabájtos tárolót pedig utód nélkül megszünteti.

A cég szerint a döntés "üzleti okból" született, a kommunikáció azonban a Microsofttól az utóbbi egy-másfél évben sajnos megszokott módon balul sült el: a vállalat azzal indokolta a lépést, hogy felhasználók szűk csoportja tényleg élt a felajánlott lehetőséggel, és akár több tíz terabájtot is tárolt a OneDrive-on. A Microsoft ugyan egy egyéves ingyenes Office 365 Personal előfizetés felajánlásával tett egy halovány kísérletet a bejelentés élének tompítására, a kommunikációs katasztrófát nem tudta elkerülni.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A negatív sajtóvisszhang mellett a csalódott felhasználók is ellepték a fórumokat, a OneDrive oldalán indított petícióra pedig 72 és félezer támogató szavazat és négyezernél is több hozzászólás érkezett múlt hét végéig. A Microsoft ezért most már sokadszorra kármentő üzemmódba kapcsolt, és teljes hátraarcot ugyan nem fújt, de bocsánatot kért és tett némi engedményt az érintettek felé.

Akinek van, megtarthatja, akinek nincs, nem kaphat

"Novemberben egy üzleti döntés miatt csökkentettük a tárolási korlátokat a OneDrive-on. Az azóta eltelt időszakban megértettük, mekkora frusztrációt és csalódást okoztunk a Windows és OneDrive rajongóinak. Tudjuk, hogy a bejelentés alapján úgy tűnt, a vásárlóinkat hibáztatjuk azért, mert használják a termékünket. Nagyon sajnáljuk, és szeretnénk bocsánatot kérni a közösségtől" – olvasható a Microsoft petícióra adott válaszában.

A cég a bocsánatkérésen felül az eredeti kompenzációs csomagot egy engedménnyel egészítette ki. A jelenlegi OneDrive-felhasználók megtarthatják a 15 gigabájt ingyenes tárhelyet és a 15 gigabájtos filmtekercs-tárolót, amennyiben jövő év január végéig ezen az oldalon jelzik igényüket. Fontos, hogy alapesetben a tárhelycsökkentés és -megszüntetés az eredeti terv szerint megtörténik, a 15+15 gigabájt kizárólag az igény bejelentése után marad meg.

A Microsoft ezzel két legyet üthet egy csapásra: kiengesztelheti a döntés leghangosabb ellenzőit, miközben többségében így is végrehajthatja az ingyenes tárhelyszolgáltatások radikális visszavágását. A vállalat más tekintetben nem változtatott a novemberben ismertetett tervein.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

10

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.