HWSW

Vinné az Office-ügyfeleket a Google

A keresőóriás akár ingyen is biztosítja a Google Apps for Worköt, ha ezzel új ügyfeleket tud szerezni.

Agresszív ügyfélszerzési kezdeményezést jelentett be a Google a Google Apps for Workhöz (GAfW). A vállalat egy blogbejegyzésben [1] jelentette be, hogy mostantól ingyen bocsátja rendelkezésre felhős irodai szoftvercsomagját azon cégek részére, melyek jelenleg is rendelkeznek egy konkurens termékre szóló előfizetéssel vagy mennyiségi licencmegállapodással.

Az ajánlat szerint a Google a feltételeknek megfelelő [2]cégeknek jóváírja a GAfW díjakat arra az időszakra, amíg a konkurens megoldásra élő szerződés ki nem fut. A részletes leírás szerint a kedvezményt legfeljebb 3000 licenc erejéig lehet igénybe venni, valamint legalább egy évre szóló előfizetést kell kötni a Google irodai programcsomagjára. Azt, hogy melyik vállalkozás élhet az ajánlattal, a keresőóriás egyedi kapcsolatfelvétel és egyeztetés útján állapítja meg, amit a cégeknek kell kezdeményeznie – ezt követően egy dedikált értékesítő fogja kezelni az ügyet.

xA Google számításai szerint [3] átlagosan 70 százalékos megtakarítás érhető el akkor, ha egy cég a Microsoft csomagját hagyja ott a GAfW-ért. Ez persze elsőre jól hangzik, de a vállalat ezt egy hatéves periódusra vetítve érti, ami azért nagyon hosszú idő (és elköteleződés) még vállalati szoftverelőfizetések esetén is.

A keresőóriás az előfizetési díj jóváírásán felül még egy kedvezményt nyújt, a GAfW bevezetésének költségéből felhasználónként (250 és 3000 licenc közötti megállapodás esetén) 25 dollárt megtérít a munkát elvégző Google-partnernek, ami ugyan a teljes átállási költséget valószínűleg nem fedezi, főleg a néhány száz fős cégeknek azonban csábító lehet, ahol viszonylag kisebb egyszeri megtakarításokat is megbecsülnek.

A kedvezményprogramot a Google egyelőre még csak az Egyesült Államokban és Kanadában indította el, de a vállalat jelezte, hogy "aktívan dolgozik" az ajánlat globális kiterjesztésén. Ennek sebessége főképp azon múlik majd, hogy a Google mennyire tudja majd mozgósítani GAfW-pertnereit.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://googleforwork.blogspot.hu/2015/10/going-Google-just-got-easier.html
[2] https://www.google.com/apps/intl/en/terms/enterprise_agreement.html
[3] https://static.googleusercontent.com/media/www.google.com/en/us/work/apps/business/files/google-apps-for-work-analysis-70.pdf
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/54665/google-apps-for-work-microsoft-office-ibm-irodai-elofizetes.html
Író: Voith Hunor (voith.hunor@hwsw.hu)
Dátum: 2015. október 20. 17:30
Rovat: eco@tech