Szerző: Hlács Ferenc

2015. október 13. 15:26

Dropbox-integrációval bővít az Adobe

Az Adobe Acrobat Reader és Acrobat DC szoftvereiből is közvetlenül hozzáférhetünk a Dropboxban tárolt PDF-ekhez, a Document Cloud legújabb frissítését követően. A több lépcsőben kiadott újítások a felhasználók közötti kollaborációt is lehetővé teszik.

Új funkciókkal frissül az Adobe Document Cloud: a szolgálatatás több kisebb újítás mellett Dropbox integrációval egészül ki, az online tárhelyen tartott PDF-ek így már közvetlenül a vállalat alkalmazásaiból is megnyithatók, illetve szerkeszthetők. Az Adobe Acrobat DC és Acrobat Reader felhasználói az alkalmazások asztali és mobilos verzióiból egyaránt hozzáférhetnek Dropboxban tárolt dokumentumaikhoz, illetve a tárhely felületéről is lehetőségük lesz egyből Adobe vonatkozó szoftvereiben megnyitni az egyes PDF-eket, legyen szó az iOS-es vagy androidos Dropbox appról vagy épp a webes felületről.

Az új funkciók mindezek mellett a kollaborációt is lehetővé teszik, egy-egy dokumentumot a felhasználók már közösen is szerkeszthetnek, illetve kiemelésekkel, megjegyzésekkel láthatnak el. A megoldás Dropbox Basic, Pro és Business konstrukciókkal is igénybe vehető lesz, azt az Adobe több lépcsőben teszi elérhetővé a felhasználók számára - a kiadás teljes folyamata már idén elkezdődik, de várhatóan csak 2016-ban zárul le.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Acrobat DC a tárhelyintegráció mellett egy sor plusz funkciót kap, abban több megnyitott dokumentum esetében már használható a böngészőkéhez hasonló többlapos "tabbed" nézet, emellett a vállalat az érintőkijelzőkhöz is jobban hozzácsiszolta, egyszerűen jelölhetők ki benne például kézzel is szövegrészletek. A cég szerint a PDF-ek Excel formátumba történő exportálása is fejlődött, illetve a Creative Cloud formátumok, mint a Photoshophoz tartozó PSD, az Illustratorból ismert AI, illetve az InDesign INDD formátuma is egyszerűen PDF-fé konvertálhatók a szolgáltatásban, weben, mobilon és az asztali kliensen egyaránt.

A vállalat mindezek mellett a Document Cloudhoz tartozó eSignt is frissíti: a digitális aláírás-kezelő szolgáltatás nem meglepő módon az egyes dokumentumok elektronikus szignózását hivatott egyszerűbbé tenni. A megoldáshoz tartozó, némi tatarozáson átesett eSign Manager DC mobilalkalmazással okostelefonról vagy táblagépről írhatók alá elektronikusan különböző dokumentumok - vagy épp továbbíthatók mások felé aláírásra. Az Adobe megoldásával a lefotózott aláírás később elektronikus formában platformtól függetlenül felhasználható.

Az alkalmazottak Adobe Document Cloud alkalmazásait a vállalatok az Android for Work és a Microsoft Intune segítségével is kezelhetik, a későbbiekben pedig a listát várhatóan a Good Technology is kiegészíti.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról