Szerző: Koi Tamás

2015. október 1. 11:54

Internetszolgáltatás, mobil és új csatornák a MinDig TV Extrán

Az előzetesen kiszivárgott híreszteléseknek megfelelően október elején vezetékesinternet- és mobilszolgáltatással egészíti ki kínálatát az Antenna Hungária, mely mindegyik terméket a korábban kizárólag televíziószolgáltatásból álló MinDig TV Extra márkanév alatt, csomagban is értékesíti majd. Novembertől változik a tévés csatornakínálat is.

Október első heteiben új lakossági szolgáltatásokkal egészíti ki MinDig TV Extra márkanevű termékkínálatát az Antenna Hungária. A cég az előzetesen kiszivárgott információknak megfelelően vezetékesinternet- és mobilszolgáltatásokat (hang és adat) egyaránt kínál majd új és meglévő ügyfeleinek. Októbertől változik a szolgáltató csatornakínálata is, így többek közt lecserélődik két sportadó és egy gyermekeknek szóló csatorna.

Az MVNO MVNO-ja

Az állami kézben lévő szolgáltató az újonnan bevezetendő szolgáltatásokat a Netfone Telecom Távközlési és Szolgáltató Kft-vel kötött megállapodás alapján nyújtja, saját márkanév alatt. Azaz a szolgáltatások műszaki hátterét teljes egészében a Netfone nyújtja, mely tavaly, hosszas előkészítést követően kötött MVNO megállapodást a Vodafone Magyarországgal. A mobilos szolgáltatást tehát a Vodafone infrastruktúráján és lefedettségi területén, de a Vodafone-nal csak közvetett együttműködésben valósította meg az Antenna Hungária. A Netfone indulása óta jobbára saját márkanéven próbálta értékesíteni mobilcsomagjait, az Antenna Hungáriával kötött megállapodás az eddigi legnagyobb ügyfélszerzési lehetőséget jelenti a cégnek.

Az Antenna Hungária számára pedig egyértelmű cél, illetve növekedési lehetőség, hogy versenytársaihoz hasonlóan kibővítse szolgáltatáskínálatát, ezzel hatékonyabbá tegye az ügyfélmegtartást - mondta el Szabó Péter, a szolgáltató lakossági üzletágának igazgatója egy mai sajtótájékoztatón. Az Antenna Hungária és a Netfone közti együttműködés egyébként nem teljesen új keletű, a két cég több mint öt éve áll partneri kapcsolatban egymással, így többek közt az Antenna Hungária üzleti ügyfeleinek régóta a Netfone biztosítja a hangszolgáltatást. A két cég közel 4 hónapot dolgozott az új szolgáltatások kiépítésén, a jelentős részben már meglévő műszaki háttér mellett.

A MinDig TV Extra kínálata a megállapodásnak köszönhetően lényegesen bővül, több új díjcsomaggal. A vezetékes szolgáltatások kizárólag xDSL-alapokon érhetők el az ország egész területén (vagyis az infrastruktúrát ez esetben a Magyar Telekom, az Invitel és a UPC Magyarország, mint három, primer körzettel rendelkező operátor biztosítja). A díjcsomagok határozott és határozatlan idejű szerződéssel egyaránt előfizethetők, a kínált letöltési sávszélesség 5 Mbps-től 30 Mbps-ig terjed, a csomagok ára két év hűséggel, TV előfizetés nélkül 3650 Ft-tól 5950 Ft-ig terjed.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Újdonságnak számítanak a MinDig TV Extra mobilcsomagok is, ezek közül a havi 1600 Ft-ba kerülő alapszolgáltatástól a havi 13500 Ft-ba kerülő korlátlan (flatrate), 4 GB-nyi adatot tartalmazó változatig öt különböző díjcsomagból választhatnak majd az előfizetők. A szolgáltató a díjcsomagok mellé készülékeket is kínál az ügyfeleknek, készülékvásárlással együtt egyes díjcsomagok ára magasabb lehet.

Jönnek-mennek a csatornák, meg az adat

Végül a MinDig TV Extra önálló mobilnet-csomagokat is kínál majd a lakossági ügyfeleknek. A választék itt összesen 6 díjcsomagból áll, melyek havi 1-20 GB adatkeretet nyújtanak, 2000 forinttól 7000 forintig terjedő havidíj fejében. A díjcsomagok a legdrágább, MinDig TV Extra Mobilnet XXL konstrukciót kivéve legfeljebb 42 Mbps letöltési sávszélességet kínálnak. Érdekesség, hogy a UPC-vel szemben az Antenna Hungária nem köti a csomagokat szorosan össze, az egyes szolgáltatások egyenként is megvásárolhatóak normális árakon, nincs szükség több szolgáltatás igénybe vételére.

Az új szolgáltatások bevezetését követően 2015 novemberétől változik a MinDig TV Extra televíziós kínálata is. Így a Családi csomagban a Minimax, a Sport1 és a Sport2 csatornák helyett a Story4 az Eurosport és a Nickelodeon kerül be a választékba. Az Aktív+ kiegészítő csomagba a History csatorna helyett bekerül az Eurosport2, valamint a SportKlub. Ezen felül a MinDig TV alapcsomagból kikerül a Hatoscsatorna, így a teljes kínálat 58 televíziócsatornából állhat majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról