Szerző: HIRDETÉS

2015. szeptember 20. 21:50

Mobilitást és biztonságot vitt az NN Biztosítóhoz az S&T

Ma a vállalati informatikában az egyik legnagyobb kihívás a munkára is használt mobileszközök központi menedzselése - legyen szó cég által biztosított vagy a munkavállalók saját okostelefonjairól vagy táblagépeiről. Ezt a kérdést akarta az NN Biztosító is megnyugtatóan, az ügyféladatok maximális védelmének megőrzése mellett rendezni, a megoldást az S&T által szállított MobileIron jelentette.

A lehető legnagyobb mobilitás biztosítása a munkatársaknak, ugyanakkor az ügyféladatok maximális védelme – ezek elérése volt az NN Biztosító (korábban ING Biztosító) célja, amit végül a MobileIron bevezetésével sikerült megoldani. A rendszert az S&T vezette be a pénzügyi céghez, ma már minden ötödik alkalmazott használja a mobileszköz-menedzsment megoldást.

Gyorsaság, rugalmasság, folyamatos hozzáférés a fontos információkhoz – többek között eme előnyöket kínálják a mobileszközök a vállalati felhasználók számára. A mobileszközök hatékony segítséget nyújtanak a napi munkavégzésben, ugyanakkor a pozitívumok mellett komoly biztonsági kockázatokat is rejtenek. Éppen ezért egyre több vállalat veszi igénybe a mobileszköz-menedzsment (MDM – mobile device management) megoldásokat az eszközök hatékony távoli kezelésére és a fenyegetések csökkentésére.

„Cégünk is szeretné a lehető legnagyobb mobilitást biztosítani alkalmazottai számára, hiszen ez is hozzájárul ahhoz, hogy ügyfeleink számára gyorsabb és rugalmasabb szolgáltatást nyújtsunk. Ez extra kihívást jelent, hiszen a pénzügyi szektor szereplőinek - így természetesen nekünk is - az ügyféladatok védelme kiemelten fontos feladat. Így került látóterünkbe a MobileIron, hiszen úgy tudjuk biztosítani a céges levelezés elérhetőségét a munkatársaink számára a saját mobilkészülékeiken, hogy közben garantálva érezzük az adatok védelmét” – mondta el Jenei János, az NN Biztosító működési és informatikai igazgatója.

A pénzügyi szolgáltató több beszállító közül választotta az S&T-t. Jenei János beszámolója szerint a bevezetési projekt gördülékenyen zajlott. A legtöbb időt a belső adatvédelmi nyilatkozat szerkesztése vette igénybe, valamint annak megtervezése és kommunikálása, hogy miként lehet igényelni az alkalmazás használatát, és hogyan kezeljék a cégtől távozókat „Jelenleg minden ötödik kollégánk használja a MobileIront, számuk pedig folyamatosan emelkedik” – számolt be az eredményekről Jenei János.

Az S&T Consulting Hungary Kft. tapasztalatai szerint egyre nagyobb az érdeklődés a vállalati célokra használt mobileszközök központi menedzselésére, a társaság ennek megfelelően kiemelt figyelmet fordít erre a területre. „Az általunk használt MobileIron az Android, iOS és Windows operációs rendszert futtató készülékeknél alkalmazható. Képes lefedni az üzleti igényeket, ugyanakkor lehetővé teszi azt is, hogy a felhasználó saját, megszokott, személyes használatra szánt eszközével dolgozzon” – mondta Kerékfy Miklós, az S&T hálózati mérnöke.

[Az S&T Consulting Hungary megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról