Szerző: Gálffy Csaba

2015. szeptember 17. 16:18

Prezi: már 60 millióan regisztráltak

Továbbra sem közli a sikeresség legfontosabb mérőszámát, az aktív felhasználók számát a Prezi. A cég friss közleményében csupán annyit árul el, hogy a regisztrációk száma folyamatosan emelkedik (most épp 60 milliónál tart), a létrehozott bemutatók pedig már több, mint egymilliárd megtekintésen is túl vannak.

Elérte a 60 milliót a Prezi regisztrált felhasználóinak száma - jelentette be ma sajtóközleményben az egyik legfontosabb hazai tech cég. Az nem nyilvános, hogy ennek a számnak pontosan mekkora hányada számít aktív felhasználónak, vagyis hányan használják legalább havi rendszerességgel a szolgáltatást (a legtöbb online szolgáltatás ez utóbbi, lényegesen fontosabb mutatót szokta közölni). A Prezi számításai szerint a felhasználók a világ legnagyobb nyilvános prezentációs adatbázisát, több, mint 190 millió elérhető prezit hoztak mára létre, ezeket összesen több, mint egymilliárd alkalommal tekintették meg.

Logitech-együttműködés

A Prezi bejelentett egy új, közös marketingről szóló egyezményt is a Logitech-kel. A PC-s (és egy ideje tabletes illetve okostelefonos) kiegészítőkben utazó gyártó "közös marketingtevékenységet és integrált megoldásokat tervez, amelyek segítenek az embereknek még maradandóbb, még lenyűgözőbb prezentációt készíteni" - áll a közleményben. Mivel a Logitech aktív a prezentációs vezérlők piacán, a vezeték nélküli távirányítók piacán pedig vezet, sejthető, hogy a két cég azon dolgozik, hogy a Prezi bemutatóival jobban együttműködjenek a Logitech hardverei, ez pedig a marketingben is megjelenik majd.

Nagyra nőtt a Prezi, részleges vezércsere

A vállalat a munkavállalók számára vonatkozó adatot is nyilvánosságra hozta, eszerint jelenleg mintegy 250-en dolgoznak a Prezinél, mind a San Franciscóban, mind a Budapesten működő iroda létszáma folyamatosan bővül. A cég igazi nemzetközi csapatot hozott össze, munkavállalói 27 országból származnak.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Talán a fentieknél is fontosabb, hogy a cég fontos szervezeti változást is bejelentett, a mindennapi működésért felelős igazgató (COO) mostantól Jim Szafranski lesz, a termékért felelős igazgató (Head of Product) pedig Jim Banister lett, ő korábban a brit Tesco Clubcard hűségprogram termékigazgatója volt.

A Prezi egyébként legutóbb tavaly novemberben vont be tőkét, a cég akkor hatalmas, 57 millió dolláros infúziót kapott az Accel Partnerstől és a Spectrum Equitytől. Ekkor (10 hónappal ezelőtt) 50 millió regisztrált felhasználóról és 160 millió feltöltött preziről adott hírt a vállalat, tehát az elmúlt időszakban havi 1 millió regisztráló és havi 3 millió prezi a növekedési ütem.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról