Szerző: Hlács Ferenc

2015. augusztus 18. 15:34

Érkeznek az 5 és 6 terás WD Black és Red Pro lemezek

Frissen bejelentett, 5 és 6 terabájtos tárolókkal egészül ki a Western Digital Red Pro és Black sorozata. A 3,5 hüvelykes, piros címkés lemezekkel a cég elsősorban kis- és középvállalati NAS-okat, míg a fekete modellekkel a játékosokat, grafikusokat veszi célba.

Bővíti Red Pro és Black szériáit a Western Digital. A vállalat NAS-okba szánt Red Pro és a játékosokat célzó Black merevlemezeinek sorát 5 és 6 terabájtos tárolókkal egészíti ki. Az új, 3,5 hüvelykes "piros" modellek 128 megabájt cache-sel érkeznek, a 6 terabájtos változat másodpercenként 214 megabájtos adatátvitelre képes, míg az 5 terabájtos variánsnál ez az érték 194 megabájt egy másodperc alatt.

A cég a lemezeknél az adatok fizikai védelmére is figyelt, azokat ütés- és rázkódásvédelemmel szerelte fel. A Red Pro modellek 7200 RPM-es sebességgel dolgoznak, azokon a tavaly bemutatott, korábbi verziókról már ismert NASware 3.0 firmware fut, amely nevének megfelelően a hálózati tárolókhoz szánt optimalizációkat tartalmaz. A lemezekhez 5 év garancia jár, a kisebb, 5 terabájtos változat 269, a 6 terabájtos pedig 299 dolláros ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A főként játékosoknak és a grafikai feladatokkal dolgozóknak szánt WD Black sorozat hasonló specifikációkkal rendelkezik, ugyanazt a 128 megabájtos cache-t és 7200 RPM-et találjuk itt is mint a Red Pro modelleknél, továbbá a 6 és 5 terabájtos modellek a fentiekhez hasonlóan 218 és 194 megabájtos adatátviteli sebességet produkálnak másodpercenként. Mindezek mellett a korábban említett fizikai védelem sem maradt ki az eszközökből, amelyekhez ugyancsak 5 év garancia tartozik. Több részletet a cég még nem közölt a tárolók specifikációi kapcsán - a vállalat tesztjei ugyanakkor (még ha érdemes is azokat némi egészséges kétkedéssel nézni) biztatók: a 6 terabájtos Black lemez 29 százalékkal teljesít jobban a 4 terabájtos modellnél maximális adatátvitel terén, továbbá 10 százalékkal több pontot gyűjtött be a PCMark Vantage-ban.

Bár a Black és a "mezei" Red modellek már 2012 óta elérhetők, a Red Pro szériát a vállalat csak tavaly vezette be, kifejezetten az kis és középvállalkozásokat célzó hardverek felsőbb kategóriáját képviselő, akár 16 lemez befogadására is képes NAS-okhoz. A sorozat 2, 3 és 4 terabájtos lemezekkel debütált, most pedig a hagyományos Red tekintélyes kapacitását is sikerült utolérnie.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról