Szerző: HIRDETÉS

2015. augusztus 7. 15:59

Zökkenőmentes banki Wi-Fi-váltást vezényelt le az S&T

A mobileszközöket egyre nagyobb mértékben használó ügyfelek igényeinek is jobban megfelelő új Wi-Fi rendszer működik a K&H Bank teljes hazai hálózatában. Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja az S&T Consulting Hungary Kft-t bízta meg a nagyszabású projekt végrehajtásával.

A közelmúltban zárult le a Wi-Fi technológiaváltás a K&H Banknál, ahol a Cisco technológiáján alapuló új vezeték nélküli rendszer kiépítésére szóló megbízást az S&T Consulting Hungary Kft. nyerte el.

A korábbi rendszer már sem lefedettségben, sem műszaki paramétereiben nem felelt meg a mai követelményeknek, csak a banki székház igényeit szolgálta ki, azt is részlegesen. Ahogy egyre többen kezdték el különböző mobileszközökről is használni az integrált szolgáltatásokat, úgy lett egyre nyilvánvalóbb a fejlesztés szükségessége mondta Grosszmann János, az S&T szenior menedzsere.

Hozzátette, hogy a változó ügyféligényeket is figyelembe kellett venni, akik a fiókokba betérve egyre inkább igénylik a vezeték nélküli internetkapcsolatot, amire a bankok kényelmi többletszolgáltatásokat is építhetnek. A mobilitásra alapozó technológiaváltás így versenyelőnyt is jelent a K&H számára.

A fentiek mellett a több tízmillió forint értékű projektre pályázó cégeknek a fokozott biztonsági elvárásokat is figyelembe kellett venni. A bank több megoldást is megvizsgált, végül az S&T ajánlatát találta a legjobbnak. Az 500 hozzáférési pontból álló rendszer a pénzintézet összes telephelyét érinti, beleértve a 220 fiókot is, kiépítése több hónapot vett igénybe.

Jól szervezett projektként zajlott a technológiaváltás, a felmérést és a kivitelezést is profi módon végezték az S&T szakemberei, akik minden felmerülő problémát sikerrel oldottak meg. Az ügyfelek eszközeinek kezelésére például elég speciális megoldást kértünk, amit szintén határidőre szállítottak. A rendszer indulása is zökkenőmentesen zajlott, elsőként a fiókokban történt meg az új Wi-Fi hálózat élesítése, majd a központban, hétvégi időzítéssel ment végbe az átállás mondta Szemmelveisz András, a K&H hardver és telekommunikációs szakterület szenior vezetője.

Az S&T Consulting Hungary Kft. az 1993-ban alapított és 2003 óta a bécsi tőzsdén jegyzett S&T AG magyarországi leányvállalata, a hazai informatikai piac egyik meghatározó szolgáltató cége, a Cisco mindössze három magyarországi Gold partnerének egyike. Jelenleg mintegy 100 főt foglalkoztat, tavalyi évét jelentős forgalomnövekedés mellett 7,5 milliárd forint árbevétellel zárta.

[Az S&T Consulting Hungary megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról