Szerző: Hlács Ferenc

2015. június 17. 15:07

Már a Box tárhelyén is szerkeszthetők az Office dokumentumok

Már az online tárhely felületéről is megkezdhetik Office dokumentumaik szerkesztését a Box felhasználói. A vállalat és a Microsoft együttműködésének köszönhetően a Boxban tárolt szöveges dokumentumok, a táblázatok és a prezentációk is helyben szerkeszthetők lesznek, az ismert Office Online interfész segítségével.

Kifejezetten a vállalati felhasználókat veszi célba a Microsoft és a Box online tárhelyszolgáltató közös kezdeményezése. A napokban elrajtolt Box for Office Online segítségével lehetőség van a Microsoft Office dokumentumok tárolására, illetve akár közös szerkesztésére is - mindezt a felhőben, webes felületen.

A Box szerint ügyfelei az online tárhely jelentős részét (majdnem felét) Office fájlok tárolására használják, így logikus volt a két cég együttműködése. A felhasználók a felhőben tárolt fájlokat a jövőben egy "open with" gombra kattintva rögtön a jól ismert Office Online-nal kezdhetik szerkeszteni, a változtatások pedig automatikusan a Boxban tárolódnak, manuális mentés nélkül. A dokumentumok szerkesztéséhez használt interfész változatlan marad, a felhős szolgáltató, a funkciót bejelentő blogposztja szerint, felhasználói szöveges dokumentumokat, táblázatokat és prezentációkat is készíthetnek, illetve szerkeszthetnek az online felületen.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A program következő lépéseként továbbá a Microsoft hamarosan az Office Online felületéről is elérhetővé teszi az egyes fájlok Box-szal történő megosztását, illetve a felhasználók közötti kollaborációt. De könnyen lehet, hogy a felhős tárhely a microsoftos partnerprogram mellett, a közeljövőben más üzlettársakra is talál, a cég ugyanis nem régen, áprilisban tette elérhetővé Box Developer Edition SDK-ját, amelynek segítségével a fejlesztőknek lehetőségük nyílik különböző, a Box felhős platformjára épülő alkalmazások, szolgáltatások létrehozására.

A Microsoft és Box együttműködése persze nem most kezdődött, egyes Office, illetve Outlook funkciókat a tárhelycég már tavaly elérhetővé tett online felületén, sőt iOS-en is, továbbá a vállalat nemrég került be a hivatalos Office 365 Cloud Storage Partner Programba is. A Microsoft említett Office 365 szolgáltatása egyébként önmagában is nagyon hasonló funkciókat kínál, mint amelyek most váltak elérhetővé a Box ügyfelei számára, úgy tűnik azonban, a cégek számára a másik oldalról potenciálisan szerzett felhasználók elég okot jelentettek a bővítésre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról