Szerző: Hlács Ferenc

2015. április 28. 13:09

Közeleg a hetedik Magyar Innovációs TechShow

Már jelentkezhetnek a hazai startupok az idén hetedik alkalommal megrendezett Magyar Innovációs TechShow-ra. A május 26-án, az Akvárium Klubban tartott rendezvény szervezői azon csapatok jelentkezését várják, akik közelmúltban fejlesztett termékéhez már prototípus is tartozik.

Idén is egy tető alatt gyűjti össze a legígéretesebbnek ítélt hazai startupokat a Magyar Innovációs TechShow. A Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) immár hetedik alkalommal rendezi meg az eseményt. A szervezők a rendezvényre különböző a mobil technológiák, 3D nyomtatás, biotechnológia, okos hálózatok, az online biztonság, pénzügyi és nagyvállalati üzleti folyamatok, big data, valamint az M2M kommunikáció területével foglalkozó IT vállalkozások, illetve fejlesztőcsapatok jelentkezését várják. A nevezőknek működő prototípussal is demonstrálniuk kell az elmúlt 1-3 évben született termékötletüket, amely ideális esetben nemzetközi szintű potenciált hordoz. A pályázókat egy független szakmai zsűri bírálja el, a 12-15 szerencsés győztes pedig május 26-án az Akvárium Klubban megrendezett TechShow keretei között mutathatja be projektjét. Az esemény nevezési határideje május 6. 17:00.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A TechShow-ra kijutó csapatok amellett, hogy kiállítóterülethez jutnak, a rendezvény weboldalára is felkerülnek, továbbá három konferenciajegyet is kapnak, további belépőket pedig 35 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak. A szerencsések ezeken túl a színpadon is mesélhetnek kezdeményezésükről. A nevezésről az MMKlaszter kapcsolódó weboldalán lehet részletesebben tájékozódni.

A hetedik Magyar Innovációs TechShow, vagy ismertebb angol rövidítésével HITS célja, hogy bemutatkozási lehetőséget adjon az új, hazai infokommunikációs termékeknek és szolgáltatások számára, a média, illetve a szakmai közönség, köztük potenciálisan nagyvállalati döntéshozók előtt. A rendezvény mögött álló, 2007-ben alapított MMklaszter összesen 60 tagot tudhat magáénak, akik között az informatikai és telekommunikációs nagyvállalatok mellett egyetemi partnerek, valamint kis- és középvállalkozások is jelen vannak, céljuk pedig a terület fejlesztéseinek támogatása, illetve a piacra lépés segítése.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.