Szerző: Hlács Ferenc

2015. április 13. 13:30

Itthon is kapható a négyfiókos otthoni D-Link NAS

Magyarországra is megérkezett a D-Link DNS-340L Sharecenter+ NAS. A négyfiókos tárolóval a gyártó elsősorban a kisvállalati és otthoni felhasználókat célozza.

Otthoni és kisvállalati felhasználásra szánt négyfiókos NAS-t jelentett be a D-Link. A már itthon is megvásárolható DNS-340L ShareCenter+ névre keresztelt tároló négy darab, 3,5 hüvelykes, SATA I/II merevlemez befogadására képes, egyenként legfeljebb 6 terabját kapacitással, a maximálisan elérhető tárhely mérete így 24 terabájt (noha ehhez USB-n további tárolókat is kapcsolhatunk). Az eszköz a JBOD, illetve a RAID 0,1,5,10 és 1+0 konfigurációkat is támogatja, ha valaki többszörösen is bebiztosítaná a tárolt adatok védelmét. A NAS-t továbbá hot-swapping funkcióval is felszerelték, a merevlemezek cseréjéhez nem kell kikapcsolni az eszközt.

A csatlakozópaletta lényegében hoz mindent, amire egy otthoni vagy kisirodai tárolónál szükség lehet: két USB 2.0 és egy USB 3.0 port kapott rajta helyet, amelyekkel további külső merevlemezeket, vagy akár nyomtatót is köthetünk az eszközhöz, illetve két darab gigabites Ethernet aljzatot is találunk rajta.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A készülékhez a vállalat több szoftvert is kínál, a böngészőből elérhető felület mellett a Windows, Mac és Linux rendszereken is elérhető dedikált kliensek és az okostelefonos alkalmazások sem maradtak ki a sorból: a vállalat Access NAS alkalmazása Android és iOS rendszerekre is ingyenesen letölthető. Az Apple felhasználóira a gyártó külön figyelmet fordított, az eszközhöz Time Machine támogatás is tartozik, így a cupertinói cég gépeiről is készíthetünk vele biztonsági mentéseket, de platformtól függetlenül felhős backupra is van lehetőség, a tároló ugyanis Google Drive, Dropbox és Amazon S3 integrációt is kapott.

Mindezek mellett az ismert D-Link alkalmazások sem hiányoznak az eszközről, a myPhotos fényképkezelő, a myMusic zenetár és a mySurveillance kameramenedzsment szoftver is megtalálható rajta - utóbbival a gyártó felhős kamerái menedzselhetők, egyszerre legfeljebb négy darab.

Az eszközt 1,2 gigahertzes Marvell processzorral és 512 megabájt RAM-mal szerelték fel és a vállalat szerint készenléti módban fogyasztása 23 watt körül mozog, lehetőség van ugyanakkor a kikapcsolás időzítésére, illetve az Ethernet portok áramfelvétele is szabályozható. A négyfiókos D-Link DNS-340L NAS már itthon is megvásárolható, bruttó 95580 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról