Szerző: Gálffy Csaba

2015. április 1. 11:39

Egyszerűsödik a Visual Studio portfólió

Átalakítja Visual Studio csomagjait a Microsoft, a két nagyvállalati pakkot összevonja a cég. A lépéssel a régi Ultimate előfizetők járnak a legjobban, a fejlesztői szoftvercsomagot és a hozzá tartozó előfizetést a korábbinál lényegesen alacsonyabb áron vehetik majd igénybe.

Konszolidálja a vállalati ügyfeleknek kínált Visual Studio csomagjait a Microsoft - jelentette be a cég. A döntés értelmében a cég gyakorlatilag kivezeti az eddigi csúcsot jelentő Ultimate with MSDN kiadást, annak egyedi funkcióit pedig elérhetővé teszi az Enterprise-ra átnevezett Premium csomag előfizetői számára - ezt pedig a vállalat némi árcsökkentéssel is megfejelte.

Ahogy az alábbi ábrán egyértelműen látszik, a VS Community 2013 helyébe a 2015-ös lép, a 2013 Professional with MSDN helyére pedig szintén egy ekvivalens csomag kerül. Összevonja viszont a Premium és Ultimate csomagot a Microsoft, ezeket egyszerre váltja az új VS Enterprise 2015 with MSDN. Az árazási politikával alapból nem jár senki rosszul, az új Enteprise árát valamivel a régi Premium alá lőtte be a Microsoft, az induló ár 5999 dollár, a korábbi 6119 dollár helyett - az ezt követő évi előfizetés ára maradt 2569 dollár. Igazán jól a régi Enterprise előfizetők járnak, a 13 299 helyett ők is 5999-et fizetnek majd, az éves előfizetési díj pedig 4 249 dollár helyett lesz az egységes 2 569 dollár (az árak természetesen felhasználónként értendőek).

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az árcsökkentés nem érinti az egyéni, vagy kis csapatban dolgozó vásárlókat, a Visual Studio Professional with MSDN ára marad 1 199 dollár, amelyet évi 799 dolláros éves MSDN előfizetési díj egészíti ki. Az MSDN-előfizetés nélküli Professional csomag ára is maradt 499 dollár.

A történetben van azért némi csavar, egyes cégek számára a konszolidáció adott esetben komoly áremelkedést is hozhat - tudta meg a TechCrunch. A mennyiségi licenc vásárlása esetén ugyanis a Premium csomagért csak 3 573+1 312 dollárt kellett eddig fizetni, ennek megszűnésével az ügyfelek számára kínált Enteprise csomag ennél lényegesen drágább, 4 466/1 640 dollárba kerül majd a jelenlegi tervek szerint. Tény, a magasabb árért a partnerek lényegesen értékesebb pakkot kapnak (webes teljesítményellenőrzés és terheléstesztek, fejlettebb hibakezelés, architektúratervezési eszközök), erre azonban valószínűleg nem minden vásárlónak lesz igénye. Számukra némi vigaszt nyújthat, hogy a Microsoft a következő évi előfizetést még a régi áron számolja.

A csomagok átalakításával kissé átrendeződik azok tartalma is. A CodeLens például már elérhető a Professional kiadásban is, a PowerPoint storyboarding pedig megjelent az ingyenes Community verzióban. A Visual Studio 2015 hatodik előzetese már letölthető a cég oldaláról, ebben az új képességek is kipróbálhatóak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról