Szerző: Koi Tamás

2015. április 1. 09:17

Új Red tarifáival eltörölte a roamingot a Vodafone

Az európai bürokratikus döntéshozatalt megelőzve gyakorlatilag eltörli a roamingdíjakat az Európai Unió határain belül a Vodafone Magyarország. A cég új Red díjcsomagjai nem csak belföldön, hanem külföldön is korlátlan beszélgetési lehetőséget biztosítanak.

Az európai bürokratikus döntéshozatalnak kvázi szamárfület mutatva - legalábbis egyes tarifáit illetően - eltörli az uniós mobilhasználat extra költségeit a Vodafone Magyarország. A cég mától elérhető új Red tarifáival éppúgy korlátlan a beszélgetés és az SMS a külföldi mobilhálózatokban, mint belföldön, illetve a díjcsomagba foglalt adatkeret is felhasználható roamingkörnyezetben és belföldön egyaránt. Ugyanakkor a korlátlanság csak a magyar hálózatokba irányuló hívásokra vonatkozik, ellentétben az általános EU-s roaming díjszabásban alkalmazott logikával. Szintén szakít a tradicionális roaming-elszámolással, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben az új díjcsomagoknál a hívásfogadásért sem kell fizetniük külföldön az ügyfeleknek.

A megújuló Red portfólió három tarifából áll, az új Red Baisc EU, Medium EU és Extra EU elsősorban a díjcsomagban lévő adatkeretekben különbözik egymástól, a legolcsóbb ajánlat havi 500 MB, a legdrágább 4 GB adatot kínál havonta, a Red Extra EU díjcsomaghoz két SIM is jár, a kettő közt az adatkeret megosztható. Az adatforgalmi limit lemerülése után a szolgáltató 0 kbps-re korlátozza az internet sávszélességét, azaz gyakorlatilag kikapcsolja a felhasználó mobilnet-elérését, havi egy alkalommal azonban automatikusan aktivál a keret lemerülését követően egy 150 MB-os adatopciót az előfizetésre (500 forintos feláron).

A legdrágább csomagban a Vodafone új sVOD-szolgáltatása, a Red Mozi előfizetési díja is benne foglaltatik, a másik két tarifával pedig május 31-ig ingyenes a szolgáltatás. A Vodafone az üzleti előfizetők számára is kínál korlátlan EU-s roamingot biztosító megújult Red tarifákat, melyek 500 MB-tól 10 GB-ig terjedő adatkeretet tartalmaznak. Újdonság, hogy a legdrágább üzleti csomagnál az EU-ba irányuló nemzetközi hívások is extra felár nélkül bonyolíthatók.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Vodafone-nál az átlagoshoz képest kedvezőbb feltételekkel kínált roaming opcióknak mondhatni hagyománya van, a piros logós operátor korábban a Passport, majd később a napi 990 forintba kerülő Európai Napijegy szolgáltatásával kedvezett az Európai Unió területén belül, illetve néhány további országban (pl Törökország, Svájc, illetve akár az Egyesült Államok is) a külföldre utazó turistáknak és üzletembereknek. Az új Red tarifák gyakorlatilag az utóbbi, vagyis az Európa Napijegy opciót integrálják permanensen, extra költségek nélkül. Az Vodafone a nem Red-es előfizetőknek két újabb roaming opciót is kínál az Európa Napijegyen túl megjelenik a több kontinensen is használható Világjegy.

A szolgáltató a korlátlan beszélgetést, és SMS-eket nyújtó Red tarifákkal is újítóként jelent meg a magyar mobilpiacon 2012-ben. A korlátlanságot biztosító díjcsomagok később a versenytársaknál is megjelentek, illetve az elmúlt évek során többször át is alakultak, valamint az igénybevételi díjuk is jelentős mértékben csökkent. Ma a minden hálózatba korlátlan beszédperceket- és SMS-eket biztosító flatrate tarifák egységesen 9990 forintba kerülnek mindhárom szolgáltatónál, a különbségek az egyéb hozzáadott szolgáltatások terén azonban jelentősek lehetnek.

Ilyen hozzáadott szolgáltatás lehet többek közt a roaming, illetve a különböző biztosítási, vagy asszisztencia szolgáltatások - ezek közül mindhármat biztosítják a Vodafone új Red tarifái. Az üzleti Red díjcsomagok mellé ingyen jár az Office 365 felhőalapú irodai szolgáltatás és a vezetékes szám opció.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.