Szerző: Voith Hunor

2015. március 25. 16:20

A hibrid felhőről mesél majd a Microsoft

Április elsején rendezi meg a Microsoft az idei év első Nagyvállalati Technet Szemináriumot. A rendezvény központi témája a hibrid felhő lesz, de szó esik majd a Windows 10-ről és a Skype for Businessről is. Az előadásokra ingyen lehet beülni, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Idei első Nagyvállalati Technet Szemináriumának előadásait elsősorban a hibrid felhős megoldások központi tematikája köré építte fel a Microsoft Magyarország. Az április elsejei egész napos rendezvényen ennek szellemében a vállalat felhős és hibrid felhős stratégiájáról lesz szó, a gyakorlati tapasztalatokat hazai példákon keresztül bemutatva.

Külön hangsúlyt kapnak majd a hosztingszolgáltatók számára biztosított lehetőségek, például az Azure white label (sajátként értékesíthető és márkázható) megoldás, melynek használatával a hosztingszolgáltatók saját név alatt és egyedi megoldásokkal kiegészítve értékesíthetnek tovább Azure szolgáltatásokat. Magyarországon elsőként az Invitel kötött ilyen megállapodást a Microsofttal, a rendezvényen a cég részéről Németi Csaba mesél majd a tapasztalatokról. Az üzlet részleteiről korábban itt írtunk.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az előadók között lesz Palatinus Gábor, a LogMeIn IT vezetője és Sárdy Tibor, a Graphisoft IT és üzleti rendszerekért felelős igazgatója, mindketten az Azure-rel kapcsolatos tapasztalataikról fognak beszámolni. A Microsoft hibrid felhős stratégiáját Budai Péter, a vállalat nagyvállalati megoldásokért, szerverekért és felhős technológiákért felelős üzletágvezetője fogja ismertetni.

A Windows 10 sem marad ki

A Windows 10 körüli felhajtás, valamint a megjelenés előbbre hozásával az új operációs rendszer sem maradhat ki a felhozatalból. A szoftverről, amit a Microsoft a Windows egy teljesen új generációjaként akar definiálni (és nagy igyekezetében egyre-másra halmozza a kommunikációs baklövéseket), Tóth András Windows üzletágvezető tart majd előadást.

Szó lesz a Skype for Businessről is, amit a redmondi cég nemrég, a Lync utódjaként jelentett be. A szoftver előzetese már kipróbálható, a Microsoft szerint a legtöbb, Lync 2013-mal kompatibilis eszköz és alkalmazás az új kiadással is működni fog, és a végleges kliens- és szerverváltozatok, valamint az Office 365-be integrált online verzió áprilistól lesznek elérhetőek.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezt itt lehet megtenni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról