Szerző: Gálffy Csaba

2015. március 5. 16:15

Nem jutott magyar csapat a Challenge24 döntőjébe

Továbbra is masszív siker a hazai rendezésű Challenge24, az egész napos programozóversenyre szinte 200 csapat nevezett, a világ minden tájáról.

Lengyel győzelemmel zárult a Challenge24 elődöntője, mely az idén is közel 200 csapat részvételével zajlott, hazánkból és a világ különböző tájairól jelentkezett csapatokkal. A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületének (MAVE) 24 órás programozó csapatversenye idén is nagyon sok magyar csapatot vonzott, a közel 200 csapatnak több, mint negyedét képezték a hazaiak - sajnos a döntőbe egyikük sem tudott bekerülni.

Popcorn-számolás és egyéb feladatok

Az idei megoldandó feladatsorban a programozás mellett a legkülönbözőbb kompetenciákra volt szükség: pattogatott kukorica számoláshoz hangfelismerés, egy végtelen térben való mozgáshoz mesterséges intelligencia algoritmus, gömbön útbejárás és speciális sorozatok keresése különböző számhalmazokban. A verseny alapelve, hogy sem az online elődöntő, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a résztvevők által használható eszközökre, így tetszőleges IDE, nyelv, könyvek, operációs rendszerek használhatóak - pontosan úgy, ahogy a való életben is. A résztvevők az elődöntőben és a döntőben is saját számítógépeiket használják.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az idén 15. évfordulóját ünnepli a Challenge24, Európa egyik legnagyobb és egyik legrangosabbnak tartott független programozó csapatversenye. A Challenge24 2000 óta csábítja hazánkba a világ legjobb programozóit, minden évben több száz csapat indul a versenyen, így a mezőny első felében végezni komoly szakmai teljesítménynek számít.

Lesz mit tenni Budapesten

Az idei évben a versenyzőknek számtalan programot kínáltak a szervezők a verseny előtt, alatt és után, melyeken megismerkedhetnek Budapesttel, egymással és a neves támogató cégek képviselőivel az ITpiknik keretében, amely nyitott lesz a nem döntős csapatok számára is, valamint más kifejezetten az IT témák iránt érdeklődők számára is. Ez utóbbi program lehetőséget ad egy első találkozásra a fiatal informatikusok és IT az cégek munkatársai/szakmai vezetői között. Az idei küzdelem is számos hazai és nemzetközi cég támogatása mellett zajlik, így gyémánt fokozatú támogatóként a 25 éves múlttal rendelkező Fornax, amely már a kezdetek óta szponzorálja a versenyt, valamint a Google, vagy ezüst támogatóként a Prezi.

A döntő résztvevőinek komplex, sokféle ismeretet igénylő feladatsort kell majd megoldaniuk, melyek matematikai, algoritmuselméleti, grafikai, hálózati és mesterséges intelligenciával kapcsolatos problémák köré épülnek. A feladatokat való életből vett problémák ihletik, melyeknek megoldása algoritmikus úton lehetséges.

Az idei és korábbi feladatok a verseny oldalán érhetőek el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról