Szerző: Bodnár Ádám

2014. december 2. 14:53

MacBookra hajazó üzleti noteszek a HP-tól

A HP új noteszgépeinek formatervezői elég sokat nézegethették az Apple MacBook Aireket mostanában, az EliteBook Folio 1020 sorozat külsőre megszólalásig hasonlít a kategóriateremtő vékony laptopokra. A beltartalom azonban igazi céges igáslovat takar.

Teljesen új vállalati noteszeket mutatott be a HP, az EliteBook Folio 1020 család tagjai a MacBook Airre megszólalásig hasonlító házat kaptak, de természetesen Windowst futtatnak és alapvetően vállalati felhasználásra készültek.

Az Apple gépeinél is vékonyabb kialakítást az Intel vadonatúj, már 14 nanométeres csíkszélességgel gyártott, passzív hűtéssel is működő Core M processzorának beépítése tette lehetővé. A chip takarékossága miatt a gépek akár 9 órát is működnek akkumulátorról, vagyis nem tragédia, ha valaki reggel töltő nélkül érkezik velük az irodába. A Core M processzor mellett 8 gigabájt RAM és kiviteltől függően 128 vagy 256 gigabájtos SSD található az alumíniumból készült házban. A 12,5 hüvelykes Full HD kijelzővel szerelt gép mindössze 15,7 milliméter vastag, tömege 1,2 kilogramm.

A vállalat egy extra kivitelt is kiadott a gépből, Special Edition néven. Ennek burkolata karbonból és magnéziumötvözetből áll, amely révén a tömegből további 200 grammot sikerült lefaragni. Ennek a modellnek a kijelzője is más mint az alapmodellé, 2560x1400 pixeles felbontású. A vékony és könnyű kialakítás a HP szerint egyáltalán nem megy a strapabíróság rovására, mindkét modell teljesíti ugyanis a MIL-STD 810G katonai specifikációt és az ebben meghatározott feltételek szerint ellenállnak ütésnek, ejtésnek, folyadéknak, magas vagy alacsony hőmérsékletnek, valamint túlnyomásnak. A megcélzott vevőkörnek megfelelően a gépek ujjlenyomat-olvasót és TPM-chipet is kaptak.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A gépek érdekessége a hardveren túl néhány olyan szolgáltatás, amelyeket a céges flották üzemeltetői bizonyára örömmel vesznek. Az egyik ilyen a HP Touchpoint Manager felhős eszközmenedzsment-megoldással használható képesség, amely egy második, alacsony fogyasztású ARM magos processzort fog be arra, hogy a géphez még kikapcsolt állapotban is hozzá lehessen férni, és az ellopott vagy elvesztett laptopról a céges rendszergazdák törölni tudják az érzékeny adatokat. Ugyanígy az eszköz meg is található.

Az EliteBook Folio 1020 modellek árát a HP nem közölte, a cég ígérete szerint majd a februáriban esedékes piaci rajt előtt hozza nyilvánosságra. A közölt specifikációk alapján azonban valószínűleg a gépek az Apple MacBook Airnél drágábbak lesznek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról