Szerző: Bodnár Ádám

2014. november 28. 12:32

Filmsorozatot mutat be jövőre a BitTorrent

Jövőre egy ingyen nézhető, de némi pénzért reklámmentes, extra tartalmakkal megtűzdelt minisorozatot ad ki a BitTorrent.

A BitTorrent neve összeforrt a fájlcserével és az illegális letöltésekkel, miközben a vállalat minden erejével azon van, hogy a hatalmas felhasználói bázisát fizetős tartalmak felé terelje. Ennek jegyében indultak el korábban a BitTorrent Bundle csomagok, amelyekben az előadók általuk megadott összegért tehették elérhetővé műveiket a felhasználók számára - a bevételből a BitTorrent csak 10 százalékot tart meg.

A Bundle egy olyan torrentfájl, amelyben különböző feltételek mentén oldhatók fel tartalmak, például egy zenei albumban pár dal ingyenes lehet, de az egész meghallgatásához már fizetni kell, további összegért pedig extra tartalmak érhetők el hozzá. A BitTorrent már több népszerű előadót is megnyert ezzel a módszerrel, például a Pixiest és Mobyt, hogy hálózatán tegye elérhetővé legújabb albumát, akiket aztán továbbiak követtek: Public Enemy, Alice in Chains, Atari Teenage Riot. Már több mint tízezer kiadó tett elérhetővé Bundle-t a BitTorrenten, amelyek száma meghaladja a 2 milliót.

A zenészek mellett már a filmesek is rákaptak a Bundle formátumra, számos hosszabb-rövidebb alkotás érhető el a BitTorrentnél. "Technológiai cég vagyunk, nagy fájlok mozgatásában vagyunk jók" - mondta Matt Mason, a vállalat tartalomért felelős igazgatója. A cég most egy lépéssel tovább megy és saját, eredeti tartalmat kínálna a felhasználóknak. A BitTorrentnek világszerte mintegy 170 millió usere van, akik közül a statisztikák alapján naponta 40 millióan aktívak.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A BitTorrent gondozásában induló filmsorozat 2015-ben jelenik meg a hálózaton. A tervek szerint a hozzáférés mindenki számára ingyenes lesz, de 5 dollárért az epizódokat reklámok nélkül nézhetik az érdeklődők, további 5 dollár kifizetése ellenében pedig változatos extra tartalmakhoz férhetnek majd hozzá. A Children of the Machine című sci-fi sorozat tipikusan a technológiai érdeklődésű fiatal felnőtt férfiak számára készül és összesen nyolc epizódot terveznek belőle. Az írója, producere és rendezője Marco Weber, akinek számos sci-fihez volt köze a korábbiaknak.

A technológiai cégek között nem ritka ma már, hogy megjelennek a tartalompiacon is, hogy megkülönböztessék magukat a versenytársaktól. A Netflix online videotéka House of Cards című sorozata világszerte nagy siker, már a harmadik évadot forgatják belőle. Az Amazonnak is vannak saját tartalmai, de a Google tulajdonában levő YouTube is dolgozik azon, hogy olyan egyedi tartalmakat hozzon létre, amelyek a videomegosztó látogatói számára exkluzívan hozzáférhetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról