Szerző: HIRDETÉS

2014. november 23. 21:28

Szívesebben használnak saját szervert a hazai KKV-k

Noha számos szolgáltató kínál előnyös felhőszolgáltatásokat, a hazai KKV-k nagy része még azt tartja biztonságosnak, ha saját tulajdonában és irodájában van a szervere. A Telekomnak erre is van egy jó ajánlata.

A Telekom év elején lefolytatott, több mint 200 hazai kis- és középvállalat informatikai döntéshozójával készített felmérése szerint a 10-50 főt foglalkoztató magyar cégek egyelőre alapvetően bizalmatlanok a felhőalapú megoldásokkal szemben, aminek az oka jórészt az, hogy nem egészen ismerik ezeket a lehetőségeket. Jó példa erre, hogy a hazai kis- és középvállalkozások közel kétharmada saját szervereket alkalmaz, noha a piacon már széles választékban elérhetők az olyan szolgáltatások, amelyeken keresztül külső szolgáltató által működtetett virtuális szerver igényelhető.

„Számos érvünk lenne az ellen, hogy a cégek ragaszkodjanak a saját tulajdonban lévő „vashoz”, és inkább felhőszolgáltatást vegyenek igénybe, de igyekszünk megérteni és méltányolni ügyfeleink igényét. A félelmek jelentős része bizalmatlanságon alapul; a döntéshozók háromnegyede alapvetően ellenállással fogadja, hogy a rendszerüzemeltetés felelősségét ki kellene adni egy harmadik személynek/szolgáltatónak. Ezért kidogoztunk egy olyan megoldást, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy saját tulajdonú szerverrel rendelkezhessenek, ugyanakkor mégse kelljen mindehhez hatalmas összegeket beruházniuk” - mondta el Árvai Gergely, a Magyar Telekom IT szolgáltatások marketingmenedzsment ágazatvezetője.

Legyen szó akár kis- és középvállalatról, akár multinacionális cégről, a belső adatok és információk szakszerű tárolása és védelme ma már létfontosságú minden vállalkozás életében. Ahhoz, hogy a nap bármely szakában figyelhessék a szervereket, és szükség esetén be is avatkozhasson működésükbe, sok kkv-é jobban szereti, ha a rendelkezésre állás rovására is, de az irodában tárolhatják a szervereiket. A Telekom számukra dolgozta ki kedvező, szervervásárlási ajánlatát, amelyben Dell, HP és Fujitsu szerverek kedvező részletfizetéssel vásárolhatók meg, 0 Ft kezdőrészlettel, 24 vagy 36 havi kamatmentes részletre. A Dell Conf1 PowerEdge R320 hatmagos, 2 2 GHz-es Intel Xeon E5-2420 processzorral és 8 gigabájt memóriával például már 0 forintos kezdőrészlettel, (nettó) 15 511 forintos 36 havi részletre elvihető (egy összegben 529 578 Ft).

A Telekom vezető szervergyártókkal kötött megállapodásai alapján az ügyfeleknek vonzó áron tudja kínálni a hardvereket. Amennyiben az ügyfél úgy dönt, hogy a Telekomtól megvásárolt eszközt a vállalat adatközpontjában helyezi el, az iparágban szokásos „következő munkanapi” garancia helyett arra is számíthat, hogy a cég munkatársai a hiba bejelentését követő órában megkezdik annak elhárítását, jelentősen lecsökkentve a leállásból adódó esetleges kiesések anyagi kockázatát. Ráadásul amennyiben az ügyfél adatparki elhelyezést is választ, akkor alacsonyabb havi részlettel vásárolhatja meg a kívánt szervert.

A Telekom ugyanakkor a saját szerverekkel rendelkező cégeknek is kínálja hoszting- és kolokációs szolgáltatásait, amelyek a szerverekkel kapcsolatos minden feladatot magukban foglalnak a terület- vagy szerveralapú elhelyezéstől kezdve a cseregép biztosításáig és az értéknövelt szolgáltatásokig. Ez utóbbi megoldások nemcsak kiküszöbölik a gépek meghibásodásából eredő adatvesztéseket, de még a távoli munkavégzést és a dokumentumok megosztását is lehetővé teszi, sőt jelentősen csökkenti az informatikai költségeket is.

A Telekom szerverajánlatai részletesen a http://www.uzletitelekom.hu/keszulekek/szerverek weboldalon olvashatók.

[A Telekom megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról