Szerző: Hlács Ferenc

2014. november 18. 16:18

Okoskarperec az Inteltől

Női felhasználóknak szánt okoskarpereccel állt elő az Intel és az Opening Ceremony. A divatkiegészítő MICA névre hallgat és saját mobilinternet-hozzáféréssel rendelkezik, használatához nincs szükség csatlakoztatott okostelefonra.

Szokatlan okoskarperecet mutatott be az Intel: a vállalat ezúttal nem a korábban megvásárolt Basis logójával felmatricázott sportkütyüt villantott, a MICA (My Intelligent Communications Accessory) névre keresztelt eszköz ugyanis legalább annyira - ha nem jobban - divatkiegészítő, mint amennyire okoseszköz. Az Intel az Opening Ceremony nevű divatcéggel közösen tervezte a helyenként 18 karátos arannyal bevont készüléket, amely ráadásul kétféle stílusban is kérhető, fekete vagy fehér kígyóbőr burkolattal és többféle kővel kirakva.

Az elsősorban a női közönséget célzó karperecen egy ívelt, zafírborítású 1,6 hüvelykes, 256x160 pixel felbontású (189 PPI) OLED érintőkijelzőt is találunk, ezen kezelhetjük az kütyü különböző funkcióit: előre beállított válaszokat küldhetünk róla a beérkező üzenetekre, naptáreseményeket tekinthetünk meg, legyen szó a Facebook vagy a Google rendszerében rögzített időpontokról, illetve emlékeztetőket is kaphatunk azok előtt. Az is beállítható, hogy melyik ismerőseinktől kapjunk értesítéseket - amelyeket az eszköz rezgéssel is jelez ,- illetve hogy az melyeket hagyja figyelmen kívül.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A készülék segítségével mindezek mellett a Yelp adatbázisában a közelben lévő éttermek és üzletek listáját is átböngészhetjük. Az Intel "akár kétnapos üzemidőt" ígér az eszköznek, amelyet microUSB-porton keresztül tölthetünk. A kütyü továbbá távolról lezárható, illetve be is mérhető, noha utóbbi funkciókkal kapcsolatban a vállalat még nem árult el részleteket. A MICA azon viselhető eszközök sorát gazdagítja majd, amelyek használatához nincs szükség párosítandó okostelefonra - a gyártó vásárláskor két év AT&T mobilinternet-előfizetést ad ahozzá, noha az egyelőre nem világos, hogy az időszak lejárta után a felhasználóknak milyen lehetőségei vannak a szolgáltató esetleges leváltására.

A luxuskiegészítő saját, Linux-alapú operációs rendszerével érkezik, így a fejlesztőknek egy újabb platformra kell kiterjeszteniük portfóliójukat, ha a MICA-n is jelen akarnak lenni. Márpedig a dizájnerkütyünek szüksége lesz a fejlesztőkre, mert a fentebb felsorolt maroknyi funkció messze elmarad a rivális okosórák képességei mögött. Ugyanakkor miután jelen esetben divatcikkről is beszélünk, lehet hogy ez nem a legfontosabb szempont. A MICA decemberben lesz elérhető egyelőre csak az Egyesült Államokban, 495 dollárért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról