Szerző: Hlács Ferenc

2014. október 28. 16:23

Együttműködésre lép a Samsung és a Simple

A Samsung Gear S okosórán is elérhető lesz az OTP mobilfizetési alkalmazása a Simple, a két vállalat együttműködési megállapodása értelmében.

Együttműködési megállapodást írt alá a Samsung és az OTP Mobil által fejlesztett Simple. Az OTP saját mobilfizetési megoldása a megegyezés értelmében a koreai gyártó hazánkban decemberben megjelenő okosóráján, a Samsung Gear S-en is elérhető lesz. A lépés azért is érdekes, mert az eddig csak Androidon és iOS-en elérhető szoftver most új platformra lép át, a Gear S ugyanis a Samsung saját fejlesztésű Tizen operációs rendszerét futtatja - igaz, ezzel egyelőre csak a Samsung viselhető eszközein találkozhatunk, annak dacára, hogy a cég egyszer már bejelentett tizenes telefont.

A Simple-ről az OTP idén nyár végén rántotta le a leplet. Az alkalmazáson keresztül a hozzá tartozó egyenlegről, vagy akár az appban regisztrált bankkártyákkal is fizethetünk. A szoftver eredetileg négy funkcióval indult, ezek voltak az Automatakereső, amellyel az appot támogató italautomatákat deríthettük fel a városban, a mozijegyvásárlás, amellyel egyelőre csak a Corvin mozi vetítései között válogathatunk, az Ételfutár, ez nem meglepő módon ételrendelésre szolgál és országszerte 350 étterem kínálatát tartalmazza, illetve a Mobilpincér, amellyel az appot támogató éttermekben rendelhetünk, fizethetünk és még borravalót is adhatunk a személyzetnek.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az alkalmazás nemrég egy új opciót is kapott Jegyvásárlás néven, amellyel színdarabokra és hasonló előadásokra válthatunk jegyet, mindezek mellett hamarosan négy további funkciót is kap: decembertől lehetőség lesz autópálya-matrica vásárlására, illetve a parkolódíj befizetésére is a Simple-ön keresztül, továbbá akár taxit is rendelhetünk majd. A szoftverbe negyedikként egy nem egészen a fizetéshez kapcsolódó szolgáltatás is bekerült, egy "Partilokátor" formájában, amellyel a szórakozóhelyek aktuális programjait nézhetjük végig.

A Simple tehát a nyáron tett ígéretekhez híven bővül, a Samsunggal kötött megállapodás pedig segíthet a elterjeszteni a megoldást, amely idővel akár előre telepítve is feltűnhet a gyártó készülékein.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról